woensdag 6 maart 2019

Waarom geen zin in werk

Heb je geen zin om uit bed te komen? Veel mensen zijn niet tevreden met hun werk. Dat is jammer, maar het is niet het einde van de wereld. Als je je werk voornamelijk gebruikt als een manier om geld te verdienen, dan is uitdaging en plezier ondergeschikt. Weer dezelfde mensen, dezelfde omgeving, dezelfde taken.


Oké, het is altijd wel gezellig en het werk is ook redelijk divers, maar toch is het allemaal hetzelfde. Als je de reden weet waarom je geen zin hebt in je werk , kun je makkelijker werken aan een oplossing. Redenen om met tegenzin naar je werk te gaan EN de oplossingen: Reden Je natuurlijke talenten worden niet genoeg aangesproken of gewaardeerd.


Als jij in je werk teveel dingen moet doen waar je minder goed in bent, is je werk al minder leuk. Ligt er een ernstige reden ten grondslag aan je tegenzin, neem dan andere stappen. Want de boog kan niet altijd gespannen zijn. Als ik geen zin heb om te werken dan komt dat vaak omdat ik moe of gestrest ben.


Een beetje lanterfanten zorgt er dan voor dat ik morgen wél zin heb. Zit je ook weleens vast in een vergelijkbare situatie? Wellicht helpt de vreemde techniek jou ook. Huppelkonijn, waarom moet de uitdaging in je werk zitten?


Zoek een leuke hobbie, liefst een die geld kost. Misschien motiveert dat je om toch naar je werk te gaan, immers anders kan je je hobbie niet meer uitoefenen. Motiveer je zelf, je hebt nog alle tijd om er wat van te maken! Hoeft niet perse een interessante baan te.


Bedenk dan eens wat het resultaat is van je werk zodirect. Verf kopen, randen afplakken en verven is best een klus. Maar daarna heb je een mooie muur in precies de kleur die jij wilde.


Niemand vraagt je om advies en jij hebt ook eigenlijk niemand iets te melden. Je vraagt je af wat je hier doet en hoe je hier bent terechtgekomen. Een glazenwasser manoeuvreert zijn karretje voor je raam. Regelmatig sta je bij het koffieapparaat te kletsen met een collega. Je raffelt ongemotiveerd je werk af omdat je er geen zin in hebt.


Waarom geen zin in werk

Geïrriteerd kijk je tussendoor regelmatig op de klok. Zuchtend denk je: waarom gaat de tijd zo langzaam, de minuten lijken wel uren te duren. In geen enkel opzicht is deze informatie bedoeld om diagnoses te stellen of als een vervanging voor het werk van een gekwalificeerde professional.


We raden je aan hiervoor contact op te nemen met een betrouwbare specialist. Dus maakt een to-do lijstje voor jezelf. Reflecteer het ‘ waarom ’. Soms vergeten we waarom we onze baan in eerste instantie zo graag wilden. Misschien ben je wel ongelukkig in het werk en heb je geen zin om te werken. Bepaal je productiviteitsprobleem en los het op.


Goe je weet nu je motivatie om iets wél te gaan doen. Nu gaan we verder kijken naar waarom je precies geen zin hebt om aan de slag te gaan. Stel jezelf ook weer letterlijk de vraag: Waarom heb ik hier geen zin in?


Maar, werken in een team, werkt dat eigenlijk wel? Even een misverstand uit onze Werkwereld 2. Als je geen zin hebt in je werk kan het zijn dat jouw werk niet past bij jouw drijfveren, je drive. Ik heb zelf wel eens een tijd werk gedaan waar ik helemaal geen zin in had. Helaas: dan zijn al die overuren voor niets geweest. In goede economische tijden steekt het niet zo nauw: elke sollicitant vindt dan wel gepast werk.


Waarom geen zin in werk

In crisistijden zoals nu maken soms kleine dingen het verschil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts