maandag 22 juni 2015

Aantrekkingskracht tussen collega

Wat aantrekkingskracht is en hoe het opgewekt wordt bij mannen en vrouwen. Welke evolutionaire schakels je kan gebruiken om jouw aantrekkingskracht te vergroten. Hoe je emotionele , seksuele en fysieke aantrekkingskracht combineert om aantrekkelijker over te komen.


Aantrekkingskracht tussen collega

Waarom voelen mensen zich tot elkaar aangetrokken? Eigenlijk is er veel meer onderzoek gedaan over genegenheid en aantrekkingskracht tussen mensen dan over andere onderwerpen. De aantrekkingskracht die eerst wederzijds was, vlakt steeds maar af. Tot het ronduit een saaie boel is geworden.


Wat is aantrekkingskracht ? In beide situaties, het niet hebben van een vriend of het uitdoven van een relatie, ontstaan er vaak kringgesprekken tussen vrienden en vriendinnen over wat aantrekkingskracht is. Flirten met je collega ’s en baas is hot en niets om voor je schamen. Er zijn zelfs verschillen tussen waarom mannen en vrouwen flirten op de werkvloer.


Mannen Flirten Uit Verveling. Naast de bovengenoemde fysieke kenmerken en de innerlijke eigenschappen zijn er dus nog een aantal triggers die de aantrekkingskracht tussen man en vrouw kan activeren. Maar vaak is de kans dat de aantrekkingskracht geactiveerd wordt groter als je elkaar meerdere keren zien. Soms is het genoeg om elkaar één keer te zien. Echte aantrekkingskracht herken je aan ‘de klik’ die je voelt als je iemand voor het eerst ontmoet.


Dit is een belangrijk ingrediënt voor een duurzame relatie. Maar zonder deze klik is de kans op een duurzame relatie klein. Aantrekkingskracht is over het algemeen geconcentreerd op het voorstellingsvermogen van zowel de man als de vrouw, waarbij de uitdrukking past : “Het zit tussen de oren” maar wordt tegelijkertijd ook voor een groot deel bepaald door de maatschappij waarin wij leven, met al zijn min of meer opgelegde schoonheidsidealen.


Polariteit, seksuele polariteit, is de ark van aantrekkingskracht tussen het mannelijke en het vrouwelijke. Als jij geïdentificeerd bent met je eigen mannelijkhei beslissingen nemen, doelen bereiken… Dan zal je seksueel aangetrokken worden tot haar. Dat seksuele aantrekkingskracht je met elkaar in bed doet belanden, dat mag voor zich spreken.


Het is onschuldig, het gebeurt automatisch. AMSTERDAM – Wie denkt dat lust op de werkvloer enkel het resultaat is van de chemie tussen twee personen, heeft het mis. Deze manier om je aantrekkingskracht te versterken kan ik het beste illustreren met het volgende WhatsAppgesprek van een van mijn collega coaches, Mathijs.


Zoals je kan lezen wil de vrouw geen seks, omdat het bij een one night stand zal blijven. Ondanks dat de vrouw wel degelijk zin heeft. Wat mannen nodig hebben om emotioneel aangetrokken te raken, wat het verschil is tussen fysieke en mentale aantrekkingskracht , en hoe je hier gebruik van maakt.


Maar ik vind het een beetje een open deur. Word je verliefd op een collega en jullie zijn allebei single dan is het allemaal nog te overzien. Maar als twee collega ’s verliefd worden waarvan er één of allebei al een relatie hebben, dan maakt dat de zaak extra ingewikkeld en krijgt het eerder een negatief tintje.


Aantrekkingskracht tussen collega

Een onderzoek naar correlaties tussen fysieke aantrekkingskracht en populariteit. Blind dates, waarbij ze de niveaus van fysieke aantrekkingskracht en de interacties die ze hadden, beheersten. Onjuiste fysieke beschrijvingen van toekomstige collega ’s om de positieve of negatieve neigingen te meten die de proefpersonen dan van hen hadden. Naar het verschil tussen leuk vinden en houden van, om precies te zijn. Wat ze toen ontdekten: lange blikken in elkaars ogen betekent dat koppels niet alleen bij elkaar willen zijn, maar dat ze ook voor elkaar willen zorgen.


Aantrekkingskracht tussen twee personen ontstaat door een snelle interactie van chemische processen in de hersenen met als gevolg verliefdheid. Gezien vanuit het systeemwetenschap gaan ze na wetenschappelijk onderzoek er van uit dat het terugbrengen van verliefdheid tot slechts een chemische reactie in de hersenen te sterk reductionistisch is. Is er aantrekkingskracht tussen jullie? Moeite met afscheid nemen. In afscheid nemen heb je helemaal geen zin.


Je probeert de tijd die je. Met elkaar werken blijkt aantrekkingskracht op te wekken, veel meer dan overwerk, feestjes, congressen of recepties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts