woensdag 26 augustus 2020

Wanneer scheiden mensen

Sinds wanneer we scheiden in Nederland. Het huwelijk is de grootste oorzaak van echtscheiding. We praten namelijk alleen over echtscheiding als een gehuwd stel gaat scheiden. Als je weet waarom mensen scheiden , kan je voorzorgsmaatregelen treffen.


Wanneer scheiden mensen

Het is namelijk makkelijker dan je denkt om dit soort problemen te voorkomen – mits je goed begrijpt waarom mensen scheiden , en hoe je niet tot die groep mensen behoort. Uit elkaar gaan of gaan scheiden ? Je relatie is te goed om uit elkaar te gaan, maar te slecht om te blijven. Een vraag die miljoenen mensen bezig houdt. Moet je gaan vechten voor je relatie?


Voel jij een grote ontevredenheid over je partner en irriteer je je mateloos? Wanneer de meeste mensen scheiden. Inmiddels scheiden er jaarlijks tussen de 30. Wat gebeurt er in onze samenleving dat relaties zo snel aan hun einde komen?


Echtscheidingen in de omgeving werken drempelverlagend om zelf ook te gaan scheiden. Niet omdat mensen elkaar zo graag willen nadoen, maar wel omdat ze door hun omgeving op het idee komen om te scheiden en er voor zichzelf ook een oplossing in. Ik merk in mijn omgeving ook, dat mensen die een goede relatie hebben, het vaak niet begrijpen wanneer een stel (vooral na jaaaaren) gaan scheiden , terwijl je er toch aan kan werken? En als die pijn een beetje is verdwenen, is het tijd om weer eens naar de relatie te kijken. Twee mensen hebben ooit voor elkaar gekozen en dan gaat het mis.


Soms beslissen beiden op ongeveer hetzelfde moment om uit elkaar te gaan maar meestal neemt één van beiden het initiatief. Psychisch gevaar hangt vaak samen met fysiek gevaar, maar het kan ook alleen voorkomen. Mensen die geconfronteerd worden met fysiek en psychisch geweld zeggen unaniem dat psychisch geweld het moeilijkste is.


Scheiden bij psychisch gevaar. Slagen kun je vergeten, maar woorden niet. Jullie hebben niet genoeg gemeen Als jullie niet dezelfde interesses hebben, blijft er niet veel over om urenlang over te praten. Vaak zorgt woede voor een groot probleem, waardoor de zaken die spelen rondom een scheiding moeizaam geregeld kunnen worden. Kiezen: wel of niet scheiden.


Voor veel mensen is de keuze om te gaan scheiden niet eenvoudig te maken. De voor- en nadelen worden voortdurend tegen elkaar afgewogen, waarbij men zichzelf gevangen houdt in een vicieuze cirkel. Het is wel zo dat kinderen een bindende factor in een relatie zijn. Mensen gaan minder snel scheiden als er kinderen in het spel zijn. In de redenen waarom partners uit elkaar gaan kunnen kinderen een rol spelen.


Wees eerlijk naar jezelf en naar je partner. Het besluit om te scheiden is niet gemakkelijk. Sommige mensen doen hier jaren over. Hoe kom je nu tot het punt dat je deze knoop doorhakt en besluit te gaan scheiden ? Of het de juiste keuze is, hangt af van vele zaken. Is er een ‘goed’ moment om te scheiden ? Kaat: “Voor kinderen blijft het altijd hard om hun ouders, die een eenheid waren, uit elkaar te zien gaan.


Tegelijk denk ik ook dat het een opluchting kan zijn, zeker wanneer die ouders veel ruzie maken. Samenblijven voor de kinderen’ is geen goed idee. Een reden waarom veel mensen gaan scheiden is omdat één van de twee verliefd is geworden op een ander. Je hebt je gevoelens niet altijd in de hand. Toch geven mensen vaak te snel hun huwelijk op.


Wanneer scheiden mensen

Ze zien alleen de leuke dingen bij de ander en de minder leuke dingen bij hun echtgenoot. Mensen kunnen de emotionele impact van een breuk slecht inschatten. Uit onderzoek blijkt dat mensen de pijn en het verdriet van een scheiding soms wel twee keer zo heftig inschatten in verhouding tot wat ze uiteindelijk werkelijk bleken te voelen.


Jezus wees erop dat deze wetten waren uitgevaardigd vanwege de harteloosheid van de mensen , niet omdat dit Gods wil was (Matteüs 19:8). De controverse over de vraag of scheiden en hertrouwen al dan niet zijn toegestaan volgens de Bijbel draait vooral rond de woorden van Jezus in Matteüs 5:en 19:9.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts