donderdag 25 juli 2019

Stoppen met facebook maakt je gelukkiger

Volgens de onderzoekers zouden we allemaal. In de afgelopen week is. De onvermijdelijke waarheid. Je scrollt door je feed heen en. Stoppen met sociale media maakt gelukkiger én productiever’ Digitaal dieet Stop met sociale media, schrijft Cal Newport in zijn nieuwe boek Digital Minimalism.


Het verbetert niet alleen je. Hoi Jelle, Zooooo waar! Bij deactiveren blijft je account bestaan maar is je tijdlijn niet meer zichtbaar. Kies je ervoor definitief te stoppen , laat dan je volledige account verwijderen.


Arjen Lubach riep kijkers gisteravond op hun account te verwijderen en ruim 11. Dan ben jij ongelukkiger dan iemand die dat niet heeft. Je zal je gelukkiger voelen met wat je hebt. Kortom het lijkt al snel dat anderen meer hebben of gelukkiger zijn.


Stoppen met facebook maakt je gelukkiger

Dit is niet heel fijn voor je eigen zelfbeeld. Zo kunnen we informatie over onszelf delen, in contact komen met andere mensen, een beetje rondneuzen als we tijd over hebben enzovoorts. Het „weet veel meer over je dan de meest opdringerige regering ooit over haar burgers heeft geweten.


En in die jaar kan ontzettend veel gebeuren. Dan snap ik het best als je niet zoveel vaart maakt met het aflossen van bijvoorbeeld de laatste €25. Tenminste, niet als ik dat tempo aanhiel omdat ik mijn geld in beleggingen zou stoppen. Maar goe stel voor dat je dat ook echt doet, waar mondt dat dan op uit? Deense onderzoekers komen nu tot.


Mijn advies: doe het, maar bereid je voor op het ergste. Daarnaast is het hebben van echt contact gezonder voor je. Maar nu blijkt ook nog eens dat een vriendinnentrip je bewezen gelukkiger maakt. Tijd om die volgende vakantie te boeken dus!


Geluk in je hoof Leuven, Belgium. Dat stelt psycholoog dr. Gelukkig zijn is een keuze, ook als je Fibromyalgie of Chronisch Vermoeidheidssyndroom hebt. Een goede reden om stoppen met roken dit jaar weer op je lijst met goede voornemens te zetten.


Mensen die gestopt zijn met roken zijn namelijk gelukkiger dan toen ze nog wel rookten. Nu blijkt dat het niet alleen. Je maakt ongelooflijk, zelfs de kleinste momenten.


Je kunt niets meer terughalen van wat je hebt toegevoegd. Je moet mogelijk contact opnemen met die apps en websites om je accounts te herstellen. Je familie, je partner, je werk of je hond.


Stoppen met facebook maakt je gelukkiger

Realiseer je vervolgens wat je hebt en hoe gelukkig je je eigenlijk mag prijzen dat al deze personen of dingen in jouw leven zijn. Soms hoeft er niet veel nodig te zijn om je gelukkiger te voelen. Kleine aanpassingen in je leven kunnen er al voor zorgen dat jij je gelukkiger voelt.


Stoppen met roken is een veelgehoord goede voornemen, omdat je zwanger wilt worden, gezonder wilt leven of het gewoon een smerige gewoonte is. Maar er is nog een reden om te stoppen met roken: het maakt namelijk gelukkiger. Door op Akkoord te klikken, ga je akkoord met het plaatsen en gebruik van cookies via onze websites en apps en de verwerking van persoonsgegevens door ons en derden voor de hiervoor genoemde doeleinden, alsmede met de verstrekking van je (persoons)gegevens aan Sanoma, DPG Media en RTL Nederland voor de totstandkoming van gezamenlijke. Er zijn massa’s redenen om te stoppen met roken. Het is beter voor je longen, beter voor je omgeving, beter voor je portemonnee, beter voor je huid… en beter voor je depressie.


Opvallend was dat degenen die helemaal wisten te stoppen zich het gelukkigst voelden. Als mensen na een rookvrije periode toch weer gingen roken, zakte hun stemming. Degenen die voor het onderzoek al meer dan gemiddeld somber waren, hadden de grootste moeite met stoppen.


Vraag is of roken ongelukkig maakt of dat ongelukkig zijn doet roken. Helaas, je vrienden lijst is waarschijnlijk gevuld met mensen die je niet kan ontvrienden, maar liever niet horen. Ga je gang en ontvolgen. Er is niks tegenin te brengen, hoe lekker klagen soms ook voelt, het maakt ons niet gelukkiger en zorgt er zelfs voor dat we onze hersenen voorbereiden op nog meer klagen.


Stop er dus mee en accepteer veel liever de werkelijkheid zoals die is. En als dat lukt, komt stoppen met klagen een stuk dichterbij omdat je geen reden meer hebt om te klagen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts