vrijdag 26 juli 2019

Registratierechten assistentiewoningen

Over de ingangsdatum van de nieuwe regeling was de voorbije dagen twijfel onstaan. Maar Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein (Open VLD) bevestigt vrijdagavond dat hij de nieuwe tarieven voor de zomer wil laten ingaan. Op dit moment is het namelijk niet voor alle assistentiewoningen eenvoudig om een huurder te vinden, zeker niet als het gebouw op een minder goede locatie is gelegen. Los van de onzekerheid over de verhuur (en het rendement) is het ook van belang te weten wat je juist koopt om je belegging en de risico’s ervan te kunnen ‘inschatten’.


U betaalt geen registratierechten. De kosten voor groot onderhoud vallen weg. Dit bespaart u jaarlijks circa op de waarde van het vastgoed gedurende de ganse levensduur van het goed. Ter vergelijking: bij assistentiewoningen betaalt u BTW, bij nieuwbouwappartementen. Het is een instrument voor goede successieplanning.


Kijk je op Immoweb , dan kan je zien dat de meeste assistentiewoningen zich in een prijsklasse tussen de €130en de €180begeven. Het gaat om seniorenvoorzieningen waar bewoners van jaar of ouder zelfstandig kunnen wonen in individuele wooneenheden en waar zij een beroep kunnen doen op allerhande zorgen. Assistentiewoningen ’ zijn in feite de opvolgers van wat beter bekend was als ‘serviceflats’. VAT and immovable rent : what to know about the final draft law!


At that time, the main characteristics of the…. Registratierechten en hypotheekkosten. Een pandwissel levert een belangrijke besparing op, omdat u veel minder registratierechten en hypotheekkosten moet betalen.


Daar zijn twee redenen voor. Zonder pandwissel wordt de oude inschrijving via een afzonderlijke akte doorgehaald en komt er een nieuwe hypothecaire inschrijving. Easily share your publications and get them in front of Issuu’s.


Registratierechten assistentiewoningen

Erkende assistentiewoningen moeten ook aan hele reeks bouwtechnische voorwaarden voldoen. Zo moet de netto-oppervlakte van de leefruimte, de keuken, de slaapruimte en de badkamer minstens vierkante meter bedragen, moet er aangepaste zonnewering zijn en moeten er in alle badkamers en toiletten handgrepen en leuningen zijn aangebracht. Namelijk, wanneer een erkende groep van assistentiewoningen gebouwd wordt, en de afzonderlijke entiteiten verkocht worden aan particulieren, zal deze transactie in aanmerking komen voor de toepassing van het verlaagd btw-tarief van indien – en dit is essentieel – de bestemming van het gebouw als erkende ouderenvoorziening gedurende ten.


Zoals voorspeld is de verlaging van de registratierechten (-, dat is enkele duizend €) véél kleiner dan het verlies van je woonbonus (enkele 100€). De aankoop van een financieel recht gebeurt zonder registratierechten ( in Vlaanderen, 1 in Brussel en Wallonië) en zonder notariskosten. Interessante belegging? Als we het hebben over de aankoop van de eigendom van een serviceflat, dan verschilt het antwoord niet zoveel van dat op een investering in een gewoon appartement. Vrijstellingen van registratierechten.


Wanneer je een huis of bouwgrond aankoopt en op datzelfde moment nog geen andere woning bezit, dan moet je in Vlaanderen geen registratierechten betalen op de eerste 15. Dat is echter gebonden aan enkele regeltjes: Het is je enige woning. Deze zijn afhankelijk van het aankoopbedrag: Het ereloon van de notaris schommelt tussen de 2. Voor de registratierechten moet U rekenen op van de grondwaarde en van de opgerichte bouwwerken. CAAAP, creators of triple-A places.


Vol Ambitie op zoek naar meerwaarde voor mens en omgeving, aandacht voor Architectuur en een A-team van medewerkers. Voorzien opening binnen 2-tal jaar. Lees onze blog en kom alles te weten over het reilen en zeilen bij Immo Francois. Je ontdekt er ook het laatste vastgoednieuws en we geven je tips en tricks om van je huis en echt thuis te maken. Our modern kitchen art that we upload to our gallery have awesome design for the last decade.


Inspire your kitchen project from our gallery ideas. Het zijn individuele aangepaste woningen of wooneenheden waarin 65-plussers zelfstandig verblijven en een beroep kunnen doen op zorg. Je hebt erkende en aangemelde assistentiewoningen. Op een zeer rustige en groene locatie te Bottelare (Merelbeke - Gent) zijn de werken gestart voor de opbouw van Residentie Dheye III.


Dit betreft een nieuwbouwproject waarin assistentiewoningen zullen ondergebracht worden. De prijzen variëren naargelang de oppervlakte en ligging van de assistentiewoning. De assistentiewoningen starten bij een aankoopprijs van € 189.


De verkoping van de assistentiewoningen gaat onder het regime van de registratierechten , zegge met een koopbelasting van op de verkoopprijs. Terwijl ze in een rusthuis of woonzorgcentrum in een individuele kamer zouden terechtkomen, hebben ze in een woonproject een eigen flat met keuken en badkamer. Eind vorig jaar kondigde de Vlaamse regering een hervorming van de registratierechten aan voor de aankoop van een gezinswoning.


Het algemene tarief daalt van naar procent op de aankoopprijs. De bestaande regeling voor het klein beschrijf van procent wordt afgeschaft, waardoor een deel van de woningen met een laag kadastraal inkomen. Anderzijds is er ook behoefte aan assistentiewoningen want de aankomende vergrijzing in Gent in het komend decennium gaat ook samen met gezinsverdunning – én behoefte aan zorg.


Registratierechten assistentiewoningen

Voor senioren is een aantrekkelijke aangepaste, kleinere woning in hun vertrouwde omgeving belangrijk om hun gezinswoning te ruilen voor een appartement. Financieel: geen registratierechten , geen notariskosten. Doordat u geen eigendomsrecht verkrijgt, spaart u registratierechten uit ( in Vlaanderen, 1 in Brussel en Wallonië). Omdat er geen eigendomsoverdracht is, betaalt u evenmin notariskosten.


Als u overlijdt, gaat uw financieel recht over naar uw erfgenamen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts