vrijdag 10 februari 2017

Voorstrijk voor stucen

Voorstrijk voor stucen

Dit vermindert de zuigende werking van de ondergrond en zorgt voor een optimale verwerking van het stucmiddel. Dit zorgt ervoor dat het stucmiddel optimaal hecht op de ondergrond. Voor je begint is het belangrijk om de volgende punten in acht te nemen: 1. Draag tijdens het aanbrengen van de voorstrijk een veiligheidsbril om te voorkomen dat er spetters in je ogen kunnen komen.


De voorstrijk zorgt ervoor dat de gips goed hecht. Breng de voorstrijk dun aan over de volledige ondergrond met een blokkwast of vachtroller. En laat de muur minstens uur drogen. Plakt de muur niet meer? Dan kan je verder gaan.


Hierdoor blijft het beter hechten en krijg je minder kleurverlies. Zelf aan de slag met voorstrijk ? Als dit water wordt opgezogen door de ondergrond dan wordt dit proces verstoord. De gipsmortel kan “verbranden” en dit gaat natuurlijk weer ten koste van het eindresultaat. Wanneer gebruik je voorstrijk ? We testen altijd vooraf of de muur voorstrijk nodig heeft.


Dit kan gedaan worden door een natte doek of spons over de muur te halen. Bij niet zuigende ondergronden is het dus niet nodig om voor te strijken. Maar welke voorstrijk heb je nodig om te kunnen voorstrijken? In deze aflevering ga je leren hoe je een muur kunt voorstrijken voor het. Praxis heeft voor iedere ondergrond het beste voorstrijkmiddel in het assortiment.


Wil je het materiaal online kopen? Tijdens het stucen smeer je gipspleister op de muur. Om de kans op succes te vergroten is het erg verstandig om de muur, voordat je gaat stucen , voor te behandelen met een voorstrijk middel. Zonder voorstrijk op de muur loop je het risico dat je stucwerk eraf valt. Let goed op dat je de voorstrijk goed uitsmeert.


Bij GAMMA kun je voorstrijk vinden voor verschillende toepassingen, onder meer van Alabastine. Voorstrijk zorgt ervoor dat het gipspleister goed blijft plakken. Je gebruikt deze voorstrijk op sterk of onregelmatig zuigende ondergronden, zoals bijvoorbeeld metselwerk. Uit voorzorg een voorstrijk voor muurverf toepassen kan zelfs leiden tot problemen.


U kunt testen of u voorstrijk moet gebruiken door water op de muur te druppelen. Verdwijnt het water snel dan is er sprake van een zuigende muur en is het verstandig een voorstrijk te gebruiken voor u de muurverf aanbrengt, zodat deze beter hecht. Wij hebben voorstrijk van bekende merken als Alabastine en Histor, maar uiteraard ook van ons eigen vertrouwde merk. Bij KARWEI hebben we voor alle soorten ondergronden een geschikte voorstrijk , zoals bijvoorbeeld voor vochtige muren en ook wanden met hardnekkige vlekken. Nadat het stucwerk is aangebracht zal deze nog een geruime tijd ‘nat’ blijven.


Hierbij moet er voorzichtig worden omgegaan en is het nog gevoelig voor snelle schades. Zeker wanneer de wand of plafond nog verder afgewerkt moet worden is het raadzaam om hier niet te vroeg mee te beginnen. De eerste voorstrijk was om de goldband op de ondergrond te laten hechten. Het voorstrijken scheelt bovendien vaak al een hele verflaag, want de verf dekt na het voorstrijken beter.


Maar dan wel in omgekeerde volgorde. De KARWEI voorstrijk muurverf transparant l is een voorbehandelingsmiddel geschikt voor zuigende muren. Goed roeren voor gebruik. De opbrengst is ongeveer mbij kilo en ongeveer mbij kilo. Geschikt voor bijvoorbeeld beton, gipsblokken en gipsplaten.


Voorstrijk voor stucen

De temperatuur van de ondergrond en de omgeving moet minimaal °C zijn. Frans Vos is productmanager bij Knauf en weet alles te vertellen over voorstrijken. Veel verschillende adviezen, daarom probeer ik de voor - en nadelen van deze methoden voor mezelf tegen elkaar te leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts