woensdag 15 februari 2017

Hoeveel cash geld mag je meenemen op het vliegtuig

Cash geld op zak: hoeveel contanten mag je meenemen op reis? Bovendien halen sommige mensen hun contanten van de bank om te investeren in het buitenland. Hoeveel cash geld mag je meenemen op het vliegtuig ? Allemaal leuk en aardig, maar hoeveel cash geld mag je meenemen op het vliegtuig ? Hierbij gelden dezelfde regels.


Zolang je een vliegreis binnen de Europese Unie maakt, hoef je dat geld niet aan te geven. Je mag dit gewoon mee het vliegtuig in nemen. Gaat de vliegreis over de Europese grenzen? In Nederland gelden geen douaneregels met betrekking tot cash geld.


In andere uw landen kunnen wel douaneregels gelden. Hier geldt een maximum van € 10. Jijzelf riskeert in dat geval ook soms een strafsanctie. Hou je ook daar strikt aan. Dat mag u natuurlijk zelf weten.


Want dan moet u meestal aangifte doen bij de Douane. U hoeft geen belasting over het geld te betalen bij de Douane. EU-land (In dit verband de EU-lidstaten.), moet u aan de douane van de landen die u aandoet, vragen of u dat bedrag moet aangeven bij vertrek, doorreis of aankomst.


U moet ook aangifte doen als u geen eigenaar bent, maar de liquide middelen vervoert voor iemand anders. Het is een meldingsplicht. Waarde omrekenen in Euro. Wist u dat er voor bepaalde producten beperkingen zijn?


Moet u aangeven hoeveel geld u meebrengt of moet u er belastingen op betalen? Ga dan na wat u mag meenemen in uw handbagage en uw ingecheckte bagage. Reist u per vliegtuig ? Vakantie en douane: wat mag je meenemen ? Van vakantie wil je vaak allerlei spullen meenemen waarvan je niet weet of het wel is toegestaan. Hallo, Ten eerste alvast bedankt voor de moeite. Twee mannen uit Genk en Antwerpen bieden zich aan bij de douane op de luchthaven van Zaventem.


Ze willen, zoals wettelijk verplicht, 399. Ze beweren te handelen in juwelen en gou en het geld nodig te hebben om hun Turkse leveranciers te betalen. Douane: hoeveel mag ik meenemen of importeren?


Hoeveel cash geld mag je meenemen op het vliegtuig

In- en uitvoeren van goederen en geld op vakantie. Je kan goederen invoeren voor privé-gebruik (behalve voertuigen), zonder invoerrechten te betalen. Wel moet u het meenemen van uw duikuitrusting vooraf reserveren. Hoe neem ik mijn vistuitrusting mee?


Uw uitrusting mag bestaan uit hengels, een molen, een landingsnet, een paar kaplaarzen en een viskist. Mag ik wapens meenemen op reis voor de schiet- en jachtsport? Alle overige artikelen dient u aan te geven bij de douane. Overigens geldt ook bij vertrek uit Nederland aangifteplicht bij het uitvoeren van contante bedragen hoger dan 10.


Hoeveel cash geld mag je meenemen op het vliegtuig

Uitgebreidere informatie: Wat mag je meenemen naar Amerika. Maar zou wel als het mogelijk is altijd een bewijs meenemen van dat je het bijv. Ondanks dat steeds meer mensen gebruikmaken van een credit card tijdens de vakantie in Spanje, blijft het contant geld toch populair. Maar stel nou dat je een grote aankoop wil doen of een hoog bedrag dient te betalen in Spanje en je dat cash wilt doen, hoeveel mag je dan meenemen naar Spanje? Of datzelfde bedrag maar dan in dollars of een andere valuta, dan moet je aangifte doen bij de Douane.


Je hoeft geen belasting over het geld te betalen bij de Douane, maar de Douane moet weten dat je het geld bij je hebt. Contant geld mag niet meer zijn dan 10. Amerikaanse dollar (of ter waarde van $ K), anders moet het aangegeven worden op het Customs Declaration formulier dat je bij aankomst ingevuld in moet leveren aan de douanebeambte. Bij controle kan de Douane u wel vragen of u grote bedragen cash ver-voert. De aangifteplicht voor grote bedragen in cash geld draagt bij tot de bestrijding van witwaspraktijken en de financiering van terreur of criminaliteit.


Als u op dat moment 10. Via landsgrenzen maximaal eenheden alcoholische drank, via zee- en luchthavens maximaal eenheden alcoholische drank, met een maximum van eenheden per soort alcoholische drank. Onder een eenheid wordt zowel cl als liter verstaan.


Overige goederen, waaronder geschenken en souvenirs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts