woensdag 1 juli 2020

Wie kan een serviceflat huren

Je kan hierbij kiezen voor een serviceflat te huur of voor een serviceflat of assitentiewoning te koop. Als je gezondheid plots achteruit zou gaan, wat natuurlijk niet te hopen is, kan je nog gewoon in je eigen serviceflat blijven wonen, wat anders wel eens sneller zou kunnen eindigen in een echt verzorgingstehuis, wat je vaak niet meteen wenst. U kan een serviceflat kopen of huren. Wie koopt kan er zelf in komen wonen, of kan dit kopen voor bvb. U hoeft niet meteen zelf te komen wonen.


In dit laatste geval zorgt vzw Ploegdries voor de verhuur. De aankoop van een erkende serviceflat is een goede keuze. Wie zorgbehoevend is, kan al vanaf jaar een serviceflat aanvragen.


Als er meer vraag is naar serviceflats dan aanbod op een bepaalde locatie, geeft Zorgbedrijf Antwerpen bij de toewijzing van de flats voorrang aan inwoners van Antwerpen en zorgbehoevende senioren. Het kan ook zijn dat er afspraken zijn met lokale zorgaanbieders. Dan kunt u gebruikmaken van een zorgpost in de buurt, of in de flat zelf. Soms heeft een serviceflat een eigen zorgteam in huis.


Wie kan een serviceflat huren

U kunt daar ook gebruik van maken als u geen zorgindicatie heeft. U moet deze zorg wel zelf betalen. Maar hoe pak je het praktisch aan? Kun je het best een serviceflat huren of koop je er beter meteen een ? Huren is in verschillende gevallen interessant: Je wilt ontdekken of het leven in een assistentiewoning je bevalt. Je wilt je huidige woning nog niet verkopen, maar verhuurt ze liever, zodat je maandelijks een extra inkomen hebt.


Thuisverpleging, poetshulp, maaltijden die aan je serviceflat geleverd worden, en ga zo maar verder: wij bieden voor iedereen een pakket op maat, ook voor personen die ziek zijn of die te kampen hebben met andere gezondheidsproblemen. Wie zich (nog) niet geroepen voelt om zelf in een serviceflat te wonen, kan deze in afwachting dus netjes verhuren. Vooral serviceflats gelegen op een gunstige ligging en met voldoende voorzieningen in de buurt, kunnen een interessante belegging zijn. Elke inwoner van België kan vanaf jaar in een serviceflat wonen. Op sommige plaatsen zijn er ook kleinere studio’s.


Alle serviceflats, ook die boven het gelijkvloers, zijn rolstoeltoegankelijk. Op die manier kun je een goede vergelijking maken van de kosten van serviceflats. Het tarief per dag geeft een goede indicatie van de kosten van een serviceflat. Houd er rekening mee dat het tarief kan verschillen van €- €per dag, afhankelijk van de service waar je gebruik van kunt maken. Op zoek naar een rusthuis of serviceflat ? Vind het op Woonzorgweb.


Wie een ouderenflat of een serviceflat wil huren kan steeds bij ons thuiszorgcentrum ’t Punt terecht. We verhuren ook ouderenwoningen. In onze serviceflats kunnen 65-plussers langer zelfstandig wonen in moderne en comfortabele flats, die uitgerust zijn met enkele handige snufjes voor ouderen.


Serviceflats: voor wie écht van het leven wil genieten. Veel jonge senioren trekken een wenkbrauw op als het woord serviceflat valt. Volgens hen richten serviceflats zich immers tot ouderen, en daar rekenen ze zich helemaal nog niet toe.


Bovendien organiseren wij regelmatig activiteiten en kan je tevens van verschillende diensten genieten binnen de residentie. Wil je graag een serviceflat huren ? Contacteer ons dan voor verdere inlichtingen. Wij vertellen u met plezier meer over ons obligatiesysteem!


Wie kan een serviceflat huren

In Nederland zijn, bij benadering, ongeveer 3serviceflats. In de meeste gevallen kan ook een garage gehuurd of gekocht worden. Het huren van een serviceflat in Parkhof is een uitstekende investering. Een serviceflat met zorgpakket op maat.


Zo kan je perfect in de serviceflat komen wonen wanneer je nog goed te been bent. Meer info, advies of een serviceflat huren Meer informatie of advies, een serviceflat huren of je inschrijven op de wachtlijst kan eenvoudig via het contactformulier op deze pagina. Een medewerker van het thuiszorgcentrum ’t Punt (Zorgpunt West) neemt dan contact met je op voor alle verdere afspraken. Een erkende assistentiewoning moet minstens voldoen aan de volgende eisen: De woning is aangepast en volledig rolstoeltoegankelijk: bredere gangen en deuropeningen, makkelijk bereikbare stopcontacten, geen drempels, een lift als er meerdere verdiepingen zijn, enzovoort.


Er is een woonassistent die kan helpen bij alle mogelijke problemen en vragen. Daar ga je echt alleen zelf over. Wie de regie over zijn leven in eigen handen houdt, blijft zich nuttig voelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts