dinsdag 7 juli 2020

Wat doen met een kind van 2

Mand of tas met eten en drinken mee. Mijn kleindochter is bijna maar picknicken (buiten iets eten) is nog altijd heel bijzonder en een feest. Voor een kind van bijna is alles leuk wat voor de ouders leuk is wat niet te vermoeiend is wat niet te ver weg is. Het gaat er maar om wat je er zelf van maakt. Het derde levensjaar van je kind is een spannende fase in de ontwikkeling.


Wat doen met een kind van 2

Hoi, Dit jaar zijn we niet van plan om op vakantie te gaan maar willen we wat leuke dingen gaan ondernemen met onze dochter van jaar. Ze heeft op dit moment nog wel een middagslaapje maar…op het KDV als ze de hele dag geprikkeld wor slaapt ze soms ook nauwelijks. Doordat dit besef toeneemt, krijgt een -jarige ook steeds meer een eigen willetje, want hij heeft door dat hij een eigen persoontje is, en niet altijd hoeft te doen wat iemand anders wil.


Hierdoor wordt hij ook wat koppiger (ik ben twee en ik zeg nee!). Een -jarige kan nog niet goed delen met andere kinderen. Mijn kind van , of jaar oud bijt, wat kan ik doen ? Bijten komt veel voor bij kinderen tot jaar. Sommige kinderen proberen het een keer uit, maar andere kinderen doen het veel vaker.


Over dreumes en peuter: lees hier meer over het tweede, derde en vierde jaar van je kind. Onder meer over ontwikkeling en (op)voeding. Daarna komt de peuterfase, van tot jaar.


Laatst was ik bij een andere moeder van een -jarige en eigenlijk keek ik nogal op van wat zij onderneemt met haar dochter. Ik teken heel soms met zoon, maar heb zelf weinig lol in al die andere dingen die ik opsomde. Een heerlijk doe-centrum over water en alles wat daarmee te maken heeft.


Dat is dus al het plezier van water, maar dan zonder de regen. Ga gewoon toch naar buiten! Van een beetje regen is nog nooit iemand gestorven: jassen en laarzen aan, paraplu op zak en hop naar buiten voor een knisperende boswandeling met het hele gezin. Bij het Nijntjemuseum is voor peuters veel te doen en te ontdekken. Ook dit is een van de leuke uitjes met een peuter als het wat minder weer is: samen genieten van een leuke voorstelling in het theater, zoals Sam de Brandweerman, Woezel en Pip of Peppa Pig.


Sowieso is de film waarschijnlijk veel te lang en dan heb je ook nog kans dat je zoontje het doodeng vindt, in het donker met zulke harde geluiden enzo. Moet zeggen dat ik het een redelijk bizar voorstel van jouw man vindt. Ze beginnen te praten, of kunnen dat net een beetje, maar kunnen nog niet echt goed communiceren. Op zoek naar een geschenk of cadeau voor een jarige? Wij geven je met deze lijst alvast de nodige inspiratie.


Wat doen met een kind van 2

Rollenspellen en alles wat met verbeelding te maken heeft. Op die leeftijd zijn ze nog erg onder de indruk van wat jij doet en willen ze graag kopiĆ«ren. Met alles wat te maken heeft met ‘ doen zoals mama of papa’ zal je dus scoren. Kinderen met een allergie hebben vaak ook last van jeuk in de neus en ogen en zitten veel te wrijven. Soms hebben ze de ‘allergische groet’: een rimpel op hun neus van het naar boven wrijven van hun neus.


Wat te doen bij een (milde) allergische reactie? Geen Kind aan de Kant zal er zijn met een standje met boekjes en we zullen ook iets vertellen over het leven in de gezinslocaties. Een kind zal het fijn vinden om mee te helpen in de tuin, in het huishouden, bij het poetsen en bij het verzorgen van de dieren.


Wat doen met een kind van 2

Het werk zal daardoor wellicht iets trager vooruitgaan, maar de peuter zal heel wat bijgeleerd hebben. Bij Scouting kun Bij Scouting kun je immers van alles doen en leren, ook als je een beperking hebt. Wie weet schuilt er in jou of je kleine wel een Picasso. Leer je kind dus wat het kan doen om z’n behoeftes duidelijk te maken op een andere manier dan met agressie. Bijvoorbeeld door iets te vragen, uit te leggen, jou om hulp te vragen, zeggen hoe het zich voelt, een oplossing te verzinnen, etc.


Claimen van kinderen : een kind dat een keer aardig is voor de zondebok wordt ernstig geclaimd. Klikken: in de hoop de leerkracht gunstig te stemmen gaat het gepeste kind de leerkracht ‘helpen’. Afkoopgedrag: dit houdt in dingen voor anderen doen of ongevraagd dingen geven aan anderen, in de hoop dat de populariteit stijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts