dinsdag 31 december 2019

Zomercursus nederlands gent

Zomercursus nederlands gent

Home Algemeen Programma Praktisch Gent FAQ: Home. Zaterdag augustus is de vertrekdag. Er worden 1studenten geselecteerd voor de zomercursus.


De eigen bijdrage van de studenten bedraagt 2euro (naast kosten voor visum, reisverzekering en reis). Ik ken nog geen Nederlands. U schrijft u in voor ‘ Nederlands voor Anderstaligen niveau 1’. Ik wil een intensieve dagcursus volgen.


Inleiding Docenten en cursusleider Voorbereidingstraject Workshops en lezingen Bedrijfsbezoek Auteur Excursies Gastgezinnen. Taalunie Zomercursus - taal, cultuur en beroep. De zomercursus is voor studenten Nederlands in het buitenland een aanvulling op hun opleiding. Zij bezoeken hierdoor tijdens hun studie het Nederlandse taalgebied. Het is mogelijk een bezoek te brengen aan de zomercursus en cursisten (in het Nederlands ) te interviewen.


De internationale studenten zijn ambassadeurs van het Nederlands in de wereld. Gezien de voorgeschiedenis van de zomercursus Nederlands gaat het over honderden alumni die eerst in Zeist, Diepenbeek en Gent , thans alleen nog in Gent , het getuigschrift hebben gehaald. Dan kan je je inschrijven in Gent , Eeklo, Deinze. Ben je al cursist in Het Perspectief?


Je kan inschrijven op onze lesplaats in Gent , Eeklo, Deinze. Vaak is het Nederlands echter een derde of een vierde taal. Voor Xiao is het bijvoorbeeld de derde taal, en dankzij zijn andere talen kan hij vaak de betekenis van nieuwe woorden in het Nederlands afleiden. Wat ze erg appreciƫren aan de zomercursus is dat er zoveel verschillende nationaliteiten zijn. Ze studeren Nederlands in China, Ruslan Armeniƫ, de Verenigde Staten, Marokko, Duitsland of nog een ander land.


De cursus vindt plaats in het Universitair Centrum voor Talenonderwijs van juli tot augustus. Er is ook een zomercursus in het Nederlandse Zeist, van juli tot augustus. Hoewel ze vier verschillende trajecten volgen, zijn ze allemaal verenigd door hun gemeenschappelijke liefde voor het Nederlands en de Nederlandse cultuur. Dit jaar waren 1studenten van maar liefst nationaliteiten aanwezig.


Deze intensieve en professionele cursus werd verzorgd door het Universitair Centrum voor Talenonderwijs van de Universiteit Gent onder de leiding van Els Verschuere. Klik op de diverse talen voor de lessenroosters en schrijf je online in. Ik denk dat alle zomercursisten vanaf nu zeker iets gemeen hebben: iedereen is verliefd op Gent ! De rondwandeling in de stad met de beste gids ooit was een prachtige mogelijkheid om meer feiten te leren over de bezienswaardigheden die je elke dag ziet.


Zomercursus nederlands gent

Van tot augustus verblijven 1buitenlandse studenten Nederlands in Gent. Twee van hen komen even meedraaien op de redactie van Ons Erfdeel vzw. De studenten gebruiken het Nederlands in authentieke contexten waardoor de situationeel-functionele beheersing van de taal versterkt. De animo is groot, want het Nederlands is populair in het buitenland.


Het zwaartepunt van van de cursus ligt bij een tweedaagse stage in een bedrijf of organisatie. De nieuw gestileerde cursus heet voortaan Taalunie Zomercursus Nederlands – taal, cultuur en beroep, met Gent dus als unieke gastinstelling voor de Lage Landen. Dat studenten die Nederlands als vreemde taal volgen nu aan mijn alma mater te gast zijn, is niet minder dan een prestigezaak voor de Universiteit Gent. Spreek je niet goed Nederlands en wil jebegeleiding in je zoektocht naar werk? Wat houdt de begeleiding in?


Zomercursus nederlands gent

Een bemiddelaar van VDAB bespreekt met jou wat je nodig hebt in je zoektocht naar werk en helpt je op maat. Bijvoorbeeld: Je volgt een basiscursus Nederlands in een centrum voor volwassenenonderwijs of een centrum voor basiseducatie. Bekijk je de website in het Frans, Duits of Engels, dan krijg je een selectie van relevante artikelen en content te zien. Bezoek onze Nederlandstalige website Visit our English website. Nederlands van over de hele wereld volgen in Gent de zomercursus Nederlands van het Universitair Centrum voor Talenonderwijs en de Nederlandse Taalunie.


En Ward Bogaert, die vraagt zich een hele week af waarom die studenten voor het Nederlands kiezen. De Taalunie Zomercursus Nederlands - taal, cultuur en beroep bestaat uit een programma van twee weken dat is gericht op de drie pijlers taal, cultuur en beroep. Het accent ligt op communicatieve taalvaardigheid en kennismaking met de Nederlandse en Vlaamse samenleving en niet op expliciete woordensc. Zij begonnen met een stevig ontbijt aan de Zomercursus Nederlands van de Taalunie in het Universitair Centrum voor Talenonderwijs (UCT) van de Universiteit Gent. Dat betekent: twee weken vol colleges, bezoeken, lezingen en opdrachten.


Toekomstige beroepseisen. De Taalunie schreef vorig jaar een aanbesteding uit voor een Zomercursus nieuwe stijl. Die 62ste Taalunie Zomercursus Nederlands taal, cultuur en beroep was ’n ervaring wat sterk aan enige student aangeraai kan word.


Twee mooi en boeiende weke in die stad van Gent , waar drie van die belangrikste komponente van jou hedendaagse bestaan bymekaar gebring word: taal, kultuur en beroep. Vanaf juli organiseert de Nederlandse Taalunie, in samenwerking met het (in Brussel gevestigde) Taaluniecentrum Nederlands als Vreemde Taal voor de ste keer een zomercursus Nederlands in Zeist. Nederlands studeren, komen voor drie weken bij elkaar om zich te laten onderdompelen in de Nederlandse cultuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts