dinsdag 10 december 2019

Urgentie woning alleenstaande moeder

Urgentie woning alleenstaande moeder

Urgentie als alleenstaande moeder. Uw kinderen hebben vaak nog veel zorg nodig waardoor u niet fulltime kunt werken. Hierdoor kan het voorkomen dat u de huur niet kan betalen of zelfs in de schulden komt.


Ik was ook alleenstaande moeder sinds ik weken zwanger was en urgentie krijg je niet. Ze geven dat tegenwoordig echt nog maar zelden en bovendien heb je een verblijfplaats bij je ouders. Als je een woning hebt gevonden heb je met een parttime salaris recht op huurtoeslag, zorgtoeslag, alleenstaande ouderkorting en kindgebonden budget.


Scheiden wordt pas concreet als een van u beiden gaat verhuizen. Als u een nieuwe huurwoning zoekt, wordt aangeraden om een urgentieverklaring op te vragen bij de betreffende woningbouwverenging(en). Heeft u kinderen, dan geldt dat, behalve een slaapkamer voor de ouder(s), de overige gezinsleden een kamer moeten delen. Bijvoorbeeld: u vraagt als alleenstaande ouder met twee zoontjes een urgentie aan. In veel regio’s zijn er te weinig sociale huurwoningen om alle woningzoekenden direct aan een woning te kunnen helpen.


De meeste mensen moeten een paar jaar wachten op een geschikte woning. Wel hebben wij opgelet hoe wij dit in de stukken omschreven. We hebben er dus niet in gezet dat we co-ouderschap hebben maar dat de kinderen dagen bij vader en dagen bij moeder per week zijn. Mijn advies is dus vraag alles goed na. Dan kun je inderdaad een woning tot euro ongeveer zoeken, dan blijft uw zoekwaarde gelijk aan uw inschrijftijd.


De woningen waar u kansen op heeft zijn vooraf bepaald op basis van de samenstelling van uw huishouden en de zorgwensen. Het is de bedoeling dat u binnen de termijn van drie maanden een geschikte woning uitkiest en geen woning weigert. Indien u geen gepaste woning kunt vinden, is het mogelijk om een verlenging van de urgentie aan te vragen. Goedemorgen, noodgedwongen moet ik mijn woning met kids verlaten omdat de woningbouwver. Terwijl daar wel de mogelijkheid toe is.


Ik kan een urgentie verklaring krijgen die maanden geldig, hier moet ik euro voor b. Het zoekprofiel omschrijft welke woningen voor uw persoonlijke situatie passend zijn. Niet elke woning is dus passend. Zo kunt u alleen met voorrang reageren op woningen met een beperkt aantal kamers. Bij de beoordeling van uw aanvraag wordt geen rekening gehouden met woonwensen en het aantal kamers in uw huidige woning. Het is dan mogelijk om op relatief korte termijn via WoningNet een andere woning te vinden.


Alleenstaande moeder hoe een huis? Elke urgentieaanvraag wordt getoetst op grond van de huisvestingsverordening van de gemeente Groningen. Voldoet u aan alle criteria, dan is urgentie wellicht mogelijk.


Urgentie woning alleenstaande moeder

Wanneer is urgentie mogelijk? Ben je een alleenstaande moeder dan zou het in bepaalde gevallen wel mogelijk kunnen zijn om voorrang te krijgen. De regelingen en afspraken over urgentie en indicatie kunnen per regio verschillen. In de brochures hieronder kunt u zien welke spelregels voor de regio waar u een woning zoekt.


Pagina van circa 940. U kunt dan urgentie aanvragen. Vul hiervoor het urgentieformulier in. Heeft u een sociale urgentie gekregen, dan kunt u op zoveel mogelijk (passende) woningen reageren die Woonborg aanbiedt op de website. U vraagt een urgentieverklaring aan bij uw gemeente.


Urgentie woning alleenstaande moeder

De gemeente beslist of u een urgentieverklaring krijgt. Daarna gaat u zelf op zoek naar een woning bij een woningcorporatie. De urgentieverklaring is alleen geldig in de gemeente waar de verklaring is afgegeven.


Wat zijn de kosten van een urgentieverklaring?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts