dinsdag 4 juni 2019

Relatie fases jaren

Alleen liefde is niet genoeg om een relatie in stand te houden blijkt uit het aantal relaties die het niet redden. Er is meestal wel nog liefde tussen partners maar toch besluiten ze om niet meer samen door te gaan. Hij baseerde zijn uitspraken op meer dan jaar ervaring binnen het terrein van huwelijkstherapie.


Volgens Diamond zijn er fases in liefde, en waar vorige generaties alle fases doormaakten, blijven de meeste recente generaties vastzitten in de 3de. Dit is de rozewolkfase! De verschillende fasen. Ervaar jij binnen je relatie conflicten, sleur of heb je moeite om je eigen leven te behouden? Dat zou goed kunnen samenhangen met een bepaalde fase in jullie relatie.


Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet. Je goed voelen in je relatie hangt vooral af van de basiselementen die noodzakelijk zijn voor goede relaties. En niet alle langdurige relaties doorlopen alle fases in de volgorde zoals hierboven beschreven. Maar dat betekent niet dat je daarom autist bent of borderliner of narcist.


Ik herken bijvoorbeeld dat ik de laatste maanden van onze jarige relatie erg in mezelf gekeerd was en ik mijn vriend negeerde. Belangrijk om te weten is dat deze fases niet lineair zijn en de gelukkige periode niet altijd het einddoel is. Het herkennen van de stadia kan in ieder geval al helpen bij het ontlopen van de valkuilen en het in stand houden van je relatie.


De relatiecrisis: een relatie die na jaren stukloopt De relatiecrisis. Veel relaties lopen na een bepaald aantal jaren stuk. Zo is een bekende relatiebreuk die na jaar. Daarna is er vaak een breekpunt rond de jaar ook wel de seven year itch genoemd. En veel relaties worden na jaar nog een keer verbroken.


Het kennen van deze fases kan helpen ons op ons gemak en zeker te voelen in onze relatie naarmate hij zich ontwikkelt. Net zoals mensen veranderen, kunnen we ook leren, groeien en rijpen in onze relaties en het helpt om dit te weten, zodat we volledig van onze relatie met de persoon van wie we houden kunnen genieten. Fases van een relatie met een verborgen (verlegen) narcistische sociopatische vrouw De fases van een relatie met een verborgen narcist is de fase waarin je als prooi begint. Je word eerst geobserveerd en bij gebleken geschiktheid word gemanipuleert naar de hoek waar zij je hebben wil.


Ik ben benieuwd of jullie bepaalde fasen in jullie relatie kunnen ontwaren. Veel stellen zouden hun relatie na zeven jaar beëindigen. Na jaar vond ik de kracht om een relatie te beëindigen die de laatste jaar dat deze duurde ongelukkig was.


Toch kregen we een dochter. Een prachtige meid die was toen ik de relatie met haar vader beeindigde. Ik sliep toen al jaar op de bank. Onze dochter heeft nooit in de gaten gehad hoe zeer alles fout zat in die relatie. De partners van tweelingzielen – want vaak zitten mensen al jaren in een (gelukkige) relatie als ze hun tweelingziel ontmoeten – ervaren de komst van een nieuwe partner in hun relatie die ook nog eens tweelingziel is, als enorm bedreigend.


Bijna zes op de tien bruiden zou na enkele jaren huwelijk niet opnieuw met dezelfde man in het huwelijksbootje stappen, dat beweert een nieuw boek. Auteur Susan Shapiro Barash legt de negen. Je hebt misschien wel het gevoel alsof je de andere al jaren kent, maar dat is slecht een projectie en wens van jou.


Voor een echte relatie heb je tijd nodig en gedeelde ervaringen en momenten. Liefdesverdriet - iedereen krijgt er mee te maken. Ontdek de fases van liefdesverdriet en weet wat je kunt verwachten van je liefdesverdriet. Naarmate de spanningen toenemen, is het gebruikelijk om de relatie tijdelijk (of in sommige extreme gevallen permanent) te verlaten, zowel emotioneel als fysiek. De minder volwassen partner zal de rol van de renner spelen, terwijl de meer emotioneel evenwichtige partner de jager zal spelen.


Een seksuele relatie tussen tweelingzielen is gevoelsmatig ook niet nodig, omdat beide zielen het lichamelijke ver ontstijgen. Het verlangen kan wel degelijk aanwezig zijn, maar het is niet van wezenlijk belang voor hun relatie. Nu de relatie op de klippen is gelopen voel ik heel sterk dat ook daar een wig tussen gedreven is en het maakt me eenzaam en heel erg verdrietig. Ik weet rationeel wel dat ik, ongeacht de relatie met mijn vriendin, nog wel contact met hen kan blijven onderhouden maar het voelt nu net alsof je in oorlogstijd aan het heulen bent met de vijand. Jullie gesprekken lijken eeuwig te duren.


Relatie fases jaren

Je geeft aan de ander en denkt nooit aan iets terugkrijgen. Er is een speciale gewijdheid aan jullie relatie die alles wat je voordien meegemaakt hebt te boven gaat. Dat is de reden dat ze blijven doen alsof de andere persoon elk moment kan terugkomen. Binnen jaar na de eerste vonk komt er echter in veel relaties de klad. Maar het is wel dubbel zo zwaar om een narcist als tweelingziel te hebben.


Narcisme is ook een afwerings systeem om niets te voelen en zichzelf te verheerlijken in eigen ogen waar verder niemand anders goed in is. Je wederhelft heeft de relatie verbroken, jij hebt de relatie verbroken (ja ook hier heb je namelijk liefdesverdriet van) of eventueel hebben jullie samen ervoor gekozen dat het beste idee is, om een eind te breien aan de relatie en zo zijn er nog een aantal manieren waardoor je hart gebroken kan zijn. De echtparen, huwelijk partners of vate relatie partners kunnen relatietherapie overwegen om het vreemdgaan te verwerken.


Relatie fases jaren

Gemiddel onder begeleiding, duurt het zo´n jaar voordat het vreemdgaan een beetje is verwerkt. Beiden beseffen dat een relatie fases kent die elk een thema in zich bergen - zoals settelen, voortplanten, samen oud worden. Ze realiseren zich dat als ze de fases niet onderkennen, de relatie zich niet verder ontwikkelt en, uiteindelijk, stagneert.


Deze fases vorm geven is hard werken en ze gaan dat ook aan. Een relatie hebben betekent vooral dat je het een beetje moet zien uit te houden met elkaar in de periodes dat het minder gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts