vrijdag 2 oktober 2020

Wat is een linkse partij

Een wezenskenmerk van het huidige liberalisme is het beperken van de inmenging van de overheid in de vrijheid van het individu. Dit principe verzet zich tegen een linkse economische politiek van grote overheidssteun voor economisch zwakkeren, maar ook tegen de rechtse politiek van het handhaven van een traditionele moraal. Linkse politieke partijen Linkse politieke partijen in Nederland zijn onder andere GroenLinks en de SP. Linkse partijen zijn voorstander van de verzorgingsstaat. Zij vinden dat de overheid op moet komen voor zwakkeren in de samenleving.


Wat is een linkse partij

Politiek spectrum Een politiek spectrum is een manier om verschillende politieke opvattingen te classificeren. De belangrijkste linkse politieke partijen in Vlaanderen zijn Groen! Conclusie van het links-rechts-verhaal De linkse partijen vinden het heel erg belangrijk dat de overheid een belangrijke rol moet spelen in de samenleving, vooral bij het beschermen van de zwakkeren in de maatschappij.


Ze vinden dat een belastingverhoging alleen rechtvaardig als het voor iedereen van toepassing is. Toch zijn de verschillen tussen de linkse en rechtse politieke partijen de laatste jaren minder groot geworden. Linkse en rechtse politieke partijen schuiven op naar het politieke midden. Privatiseren van bedrijven De PTT was vroeger een staatsbedrijf.


Ook binnen een partij of organisatie onderscheidt men vaak rechtse en linkse stromingen. Voor een nadere plaatsbepaling worden dan ook de termen centrum, verschil linkse en rechtse partij , het samenwerkingsverband van de katholieke en protestantse partijen. De geschiedenis van links en rechts in de politiek. Op het einde van de 19de eeuw werd het progressieve denken een nieuw élan gegeven door het opkomende socialisme.


Wat is een politieke partij ? De partij is daarmee niet óf links óf rechts te noemen. Een politieke partij is een groep mensen die zich heeft verenigd op basis van gemeenschappelijke politieke uitgangspunten, met als doel deel te nemen aan het bestuur. Politieke partijen proberen via verkiezingen zetels te veroveren in het parlement, de gemeenteraa de Provinciale Staten of het waterschap. Wel geld uitgeven aan een goede verdediging van het land.


Ontwikkelingshulp is belangrijk maar niet een hoofddoelstelling. Een partij als CDV is op dat vlak dan weer wat conservatiever. Plotseling gaat het kabinet met. Een linkse (re) Vlaamsgezinde partij zou dus een verrijking kunnen zijn voor de Vlaamse Beweging, die op dit moment toch overwegend bevolkt wordt door rechtse en conservatieve geesten.


Op zich niks mis mee, maar misschien toch wat gelimiteerd voor wat een brede volksbeweging moet zijn. Fleur heeft anders al veel goede voorstellen gehad wat betreft de ouderen in dit lan wat er gebeurde was dat het direct de prullenbak in ging, om later door een linkse ratten partij gebruikt weren de linkse ratten met de eer gingen strijken. Dus hoe wil men dan iets bereiken met dit soort regering en dom volk wat er steeds weer op stemt.


In het voorjaar is Jesse Klaver door de leden al gekozen als lijsttrekker. Zo spreekt Wilders over een “tsunami” aan vluchtelingen, heeft hij het over een “islamitische invasie van testosteron-bommen met baarden” en zijn moskeeën “haatpaleizen”. Een nieuwe maatschappij is aan het ontstaan, en er is behoefte aan een nieuwe, linkse partij.


Bij Rutte-was het partij overal tegen! En na hun recente verliezen is het een partij die alle kansen probeert te krijgen om de neergang te stoppen. De PVV is een partij die kleurt mee met wat er speelt.


Want Henk en Ingrid bestaan niet. Dat kan je zien als een voordeel. Linkse politiek en linkse politici worden in de regel vereenzelvigd met de kleur wat zijn linkse partijen. Verbond van Nationalisten VVN. Opgegaan in Protestantse Unie.


Ook Pim Fortuyn met zijn klare taal en uitgesproken standpunten is een politieke leermeester wat is linkse partij hem. De meest populaire politieke as is uiteraard de links-rechts-as. Politieke partijen streven vaak meer dan één doel na, zoals bevordering van werkgelegenhei een eerlijke inkomensverdeling, een schoon milieu of het bestrijden van criminaliteit. Nederlandse partijen die in de traditie van het socialisme staan, zijn er niet of nauwelijks meer. Het is belangrijk om je dit jaar nog aan te sluiten bij DENK.


Wat is een linkse partij

Hoe meer leden bij DENK, hoe krachtiger jouw geluid zal klinken. Lid worden neemt een paar minuutjes in beslag en kost je maar €1- per jaar. In Nederland mag iedereen een partij oprichten en meedoen aan verkiezingen. In deze onderwijskrant vind je informatie over politieke partijen. Hoe richt je een politieke partij op?


Wie is wie in een politieke partij ? Dat en veel meer kun je in deze krant vinden. Vraag een PVDA’er waarom het regent, en hij zal zeggen dat de rijken te weinig belastingen betalen. Ze begrijpen ook niet dat als je belastingen te veel verhoogt, het geld wegtrekt.


Wat is een linkse partij

Je hebt beter een relatief klein deel van een grote pot dan een groot deel van een heel kleine pot. De Boerenpartij werd tot rechts gereken maar deze protestpartij trok vooral stemmen in de oude stadswijken, waar veel van oudsher linkse kiezers woonden. Dhad een links imago, ook al was de partij op sociaaleconomisch gebied liberaal, of in elk geval niet-socialistisch.


Wie in de komende verkiezingen voor een linkse partij wil stemmen, kan daarvoor alleen terecht bij SP.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts