Hoe kun je een merknaam controleren? Een merk check je door in de officiele registers te kijken of het beschikbaar is of niet. Naast het controleren van jouw merknaam doet ons merkenbureau natuurlijk nog veel meer.
Zo registreren, onderzoeken, vernieuwen, bewaken en beschermen we merken in elk land ter wereld. Het controleren van een merk is alleen wel altijd de eerste stap. Zonder te weten of een naam of logo beschikbaar is, kan je eigenlijk niet aan de registratie. Je merknaam controleren met Onel.
Wil je de garantie dat een merknaam beschikbaar is? Laat dan de merknaam checken door Onel. We gebruiken speciaal ontwikkelde systemen om merknamen te controleren. Vaak adviseren we ondernemers om eerst een identiek onderzoek te doen. Gratis je merknaam checken?
Ontdek hier online of jouw merk beschikbaar is en aan alle eisen voldoet om niet geweigerd te worden. Je kunt een naam op verschillende manieren registreren. De meest gebruikelijke is via een gespecialiseerd merkenbureau, maar in enkele gevallen kiezen bedrijven er ook voor om zelf te registreren.
Vaak is de bedrijfsnaam gedeponeerd bij een merkenbureau. Ook hiervoor geldt dat je via onder andere het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) kunt checken of een bedrijf zijn naam heeft gedeponeerd als bedrijfs- of merknaam. Het is dus zaak uw handelsnaam, merknaam en logo te beschermen.
Zodat u kunt optreden tegen iemand die ze namaakt of er misbruik van maakt. Met een inschrijving bij de Kamer van Koophandel of de Kruispuntbank en het registreren van uw domeinnaam bent u al een eind op weg. Een klant of leverancier kan dan in verwarring raken. Ze kunnen denken dat de producten met dat merk afkomstig zijn van de onderneming die de merknaam in zijn bedrijfsnaam gebruikt. Wat zijn de kosten van merknaam registreren?
De kosten van een merknaam registreren zijn afhankelijk van waar je het merk registreert. Daarnaast brengt ook het inschakelen van een jurist of advocaat gespecialiseerd in merken kosten met zich mee. Hiervoor zijn bij ons vaste tarieven beschikbaar. Onderscheid merknaam , woordmerk, merk en handelsnaam. Een merk is een teken om goederen of diensten te onderscheiden.
We geven tips voor het ontwikkelen van een goede merk- of bedrijfsnaam. Daar er al duizenden merken geregistreerd zijn is het van essentieel belang de risico’s te kennen die uw merk met zich mee kan brengen. Op die manier positioneer jij je onderscheidend in de markt.
Baseer hier je merknaam op, wees onderscheidend maar maak het niet te vaag. Verpak je uniciteit in de naam. Check voordat je aan de slag gaat met een merknaam eerst of de naam beschikbaar. Is jouw verzonnen naam nog beschikbaar ? Waarom je merknaam beschermen?
Aan enkel het gebruik van je naam kunnen geen merkrechten worden ontleend. Geregistreerde merken genieten wettelijke bescherming. Met een merk kun je eenvoudig optreden tegen inbreuk daarop. Vul je merknaam in, dan checken wij de beschikbaarheid en krijg je een analyse of deze te registreren is of niet.
Beveiligde site In onze beveiligde omgeving kun je jouw merknaam invullen zodat wij de check kunnen doen. Er is geen ideaal moment wanneer je een merk kunt registreren, maar steeds vaker wordt gekozen om dit al voor lancering te doen. Een naam vastleggen geeft jouw merknaam bescherming via het intellectuele eigendom.
Uw aanvraag of wijziging wordt direct verwerkt en is binnen uur beschikbaar voor gebruik. Kijk of de domeinnaam voor uw website nog beschikbaar is. Maar het biedt veel meer.
Reserveer die domeinnaam ook meteen. Op de website van de FOD Economie vindt u een brochure over de basisbeginselen, het registratieproces en het juridische aspect van de domeinnaam. Merkonderzoek: Indien je nog geen merk wenst te registreren maar simpelweg wilt nagaan of een bepaalde merknaam nog beschikbaar is, en voldoet aan de juridische voorwaarden voor merkregistratie, kunnen wij voor u vrijblijvend het merkonderzoek uitvoeren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.