maandag 11 juni 2018

Getallen samenvoegen excel

Getallen samenvoegen excel

Hoewel de functie tekst. Ik zou getallen uit opeenvolgende kolommen willen samenvoegen tot een string met die getallen erin door komma geschieden. Excel, maar blijkbaar niets om getallen samen te combineren tot string.


Gegevens uit twee cellen samenvoegen. In een goede database zijn de gegevens netjes gescheiden. Stel u voor dat u een kolom hebt voor de postcode en één voor de woonplaats.


Hoe gegevens uit twee cellen (kolommen) samenvoegen in één cel in Excel? Hoe kunnen we gegevens uit twee cellen of kolommen samenvoegen in één rij zonder gegevens te verliezen zoals wordt getoond op de onderstaande. Hoe cellen met tekst en getallen optellen in Excel? Ik wil nu alleen de getallen optellen op basis van dezelfde tekst, kijk naar de volgende schermafbeelding. Gezien alle getallen cijfers lang zijn, wordt overal voorloopnul toegevoegd.


Dit kan gaan over normale getallen of een bepaalde valuta. Doe dit door te klikken op de eerste cel, in ons voorbeeld is dat cel E3. Houd de linkermuisknop vast terwijl u de muis naar de samen te voegen cel sleept, bijvoorbeeld cel F3.


Laat daarna de muisknop los. Soms is het handig om excel files met verschillende gegevens maar met gelijke informatie te combineren. We hebben een opmaak staan om twee getallen na de komma te hebben.


Getallen samenvoegen excel

Ofwel zijn dit nullen ofwel wordt een uitkomst ook met vele cijfers na de komma weergegeven. De engels functienaam CONCATENATE() is vertaald in talen. Voor alle andere talen, is het engels functienaam gebruikt. In deze tip leer je hoe je dit kunt oplossen. Excel , samenvoegen van bestanden.


De eenvoudigste om te leren gebruiken zijn groeperen en overzicht, waarmee je grote aantallen gegevens kunt minimaliseren en het. Alleen een bedrag samenvoegen lukt niet. Als je dat wil hoor ik het graag. De bestanden kun je hier downloaden. Het probleem is dat de maand uitgeschreven staat in text.


Getallen samenvoegen excel

Het doel is dus om een een 4de kollom de gehele datum te krijgen maar dan wel in cijfers. Laten we een makkelijk voorbeeld pakken: je hebt een lijst waarop per medewerker staat hoeveel overuren hij of zij heeft opgebouwd (blad 1). Ik heb =C133C1in cel D1staan.


Als er meerdere bestanden zijn die samengevoegd moeten worden is dit een secuur werk. Er zijn wat mogelijkheden om dat te vereenvoudigen. In onderstaande bijlage heb ik een forrmule gebruikt om telefoonnummers toe te voegen aan een bestaand ander bestand zonder telefoonnummers. Volg dezelfde stappen om de Visual Basic-editor te openen en voeg de data in de module in.


Wanneer je immers alle gegevens in kolom hebt, kun je de gegevens minder goed verwerken. Bijvoorbeeld wanneer je brieven wilt samenvoegen , wilt filteren of duplicaten weer wilt geven. In VBA moeten we dit natuurlijk zelf als ‘code’ invoeren. Dit doen we met behulp van de NumberFormat eigenschap. De eigenschap kan in VBA als volgt worden toegepast.


SAMENVOEGEN : Voegt verschillende tekstfragmenten samen tot één tekstfragment. De samengevoegde items kunnen bestaan uit tekst, getallen , celverwijzingen of een combinatie daarvan. Hallo ik ben nogal een beginneling met excel Nu wil ik een bepaalde waarde aan een letter koppelen, is dit mogelijk in excel , zoja hoe doe ik dat? Wie helpt mij uit de brand! Normaal gesproken laat excel die niet zien.


Als ik die bestaande cellen de eigenschap tekst ga meegeven verdwijnt dus ook die en bij het samenvoegen komt die niet terug. Zie hieronder het eerste plaatje. Wat ik echter wil staat in het laatste plaatje.


De gegevens uit de cellen samenvoegen dmv de formule die in kolom F staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts