woensdag 6 juni 2018

De enige echte liefde is de onmogelijke liefde

De enige echte liefde is de onmogelijke liefde

Wat waren de opvattingen van beroemde schrijvers over het fenomeen liefde? Tijdens wetenschappelijke promoties is vaak de Latijnse spreuk “Hora est! De spreuk klinkt de promovendi meestal als muziek in de oren. Wanneer deze tekst wordt gesproken is de verdediging van het proefschrift namelijk ten einde. Duidelijk is echter wel, dat dit geen gezonde vorm van liefde is.


Soms is het enige dat ons bindt aan dit gevoel van zogenaamde liefde de adrenaline die we krijgen wanneer we iets hebben om voor te leven. Maar mijn onmogelijke liefde is zo enorm speciaal dat er geen woorden voor zijn. De dromen zijn er nog steeds en de verlangens naar hem zijn soms heel hevig. Ik heb mijn onmogelijke liefde niet nodig om mijn zelfvertrouwen, ik ben knap dus daarvoor heb ik het niet nodig.


Hopen dat het ‘ooit nog wel wat zal worden’ met je onmogelijke liefde is niet de enige fout die mensen maken als ze liefde moeten loslaten. Er is namelijk één specifieke fout die zowel vrouwen als mannen structureel blijven maken bij het loslaten van onmogelijke liefde. Ach, wat maakt de liefde de mens toch slap en sterk.


Goethe: De afgrond voor elkaar verborgen houden. De liefde is de toestand waarin de mens de dingen het meest ziet zoals ze niet zijn. Origineel: Die Liebe ist der Zustan wo der Mensch die Dinge am meisten so sieht. Daarom leer je in dit artikel: Waarom zijn verklaring je niet helpt om een onmogelijke liefde te vergeten en verwerken EN wat je dan wél wilt doen.


De verhalen en hun oorsprong zijn altijd net even anders, maar de essentie van deze onmogelijke liefdes zijn altijd hetzelfde: het verlangen blijft ook al kan het nooit iets worden, ook al is het gewone dagelijkse leven nog zo bevredigend. Zo bekeken is de onmogelijke liefde nog mooier dan alles wat aan echte liefde bedreven wordt. We bellen en smsen al vanaf t moment dat we elkaar voor t eerst zagen. Let AUB niet op de spelingsfouten. Ik ben ook al jaar in de ban van onmogelijke liefde.


De enige echte liefde is de onmogelijke liefde

Zij is net 3 ik al over 4 beide in goede relatie. We zien elkaar wekelijks, gebruikelijke chitchat, beetje flirterig. Beroemde uitspraken, spreuken, gezegden, quotes en wijsheden.


De enige echte liefde is de onmogelijke liefde. De verschillen tussen jullie maken de liefde echter mooi en compleet. Als we alleen zouden geven om dat wat we leuk vinden of de manier waarop we dingen idealiseren, dan zal de liefde nooit lang kunnen duren.


Ieder van ons heeft tenslotte zijn schaduwkanten. De bel van het eerste uur is net gegaan terwijl ik net voor de deur van het lokaal stond waar ik les heb. De opdruk wordt middels een speciaal procedé gemaakt en daarbij ingebakken op 2graden Celsius.


Johann Wolfgang von Goethe. Onmogelijke liefde is de ware liefde. Maar dit contact werd steeds intensiever, van de uren in een dag waren we alleen tijdens het slapen niet met elkaar in contact. Ik was compleet in de war. Ik voelde al aan dat het niet wederzijds was.


Liefde kan hopen, waar de rede zou wanhopen. Voor vriendschap is de tijd een bondgenoot, voor de liefde een gevaar. Niet de hoeveelheid bepaalt de kracht van liefde , maar de intensiteit. Een leven vol wijsheid maar zonder liefde , is als een zon waaraan een wereld ontbreekt om in haar licht en.


Ze zijn als een blok aan je been. Ze blijven in je hoofd rondspoken en duiken in je dromen op. In elke man of vrouw op straat zie je diegene. De gevoelens van verliefdheid stoppen?


Dat wil je omdat je verliefd wordt op iemand die niet verliefd op jou is, het een onmogelijke liefde is of als je smacht naar iemand die je als oud vuil behandelt. Ontspan je een beetje – soms is de liefde die je zoekt niet de liefde die je verdient. Waag het er gewoon op en ontspan. Deze verliefde hoogsensitief persoon merkt iedere nuance waar bij zijn partner. De liefde en de verliefdheid is een totale ervaring die diepe indruk maakt en als overweldigend wordt ervaren.


Hsp’ers die verliefd worden op een andere HSP’ers hebben grote kans dat de liefde in alle pracht en praal haar geheimen prijs geeft! Mijn grootste geheim is dat ik altijd van mijn eerste en alleen van mijn eerste liefde heb gehouden. Waarna je zelf achter de brokstukken achterblijft, overgeleverd aan eeuwige eenzame verdoemenis. Is er voor een ander zijn als het nodig is, in goede en in slechte tijden, bij ziekte en gezondheid.


Knack Partner Content biedt be­drij­ven, or­ga­ni­sa­ties en over­he­den de toe. Maar let op: de Bijbel heeft zo veel meer te zeggen over liefde dan alleen zwoele Valentijnsteksten. Dan zouden we de liefde tekortdoen.


Ja, soms is het inderdaad suikerzoet – zoals in het liefdesbijbelboek Hooglied – maar soms vraagt de liefde ook om trouw, keiharde inzet en gehoorzaamheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts