donderdag 2 november 2017

Ambtshalve schrapping kbo

Gelet op de bewoordingen en de tekst van de wet, moet. De wetgever heeft in haar strijd tegen “slapende vennootschappen” en het risico op misbruik hiervan in allerhande fraudestructuren twee nieuwe gronden tot ambtshalve doorhaling in de Kruispuntbank van Ondernemingen ( KBO ) ingevoerd. Vennootschappen zijn verplicht jaarlijks een jaarrekening op te. KBO , wanneer zij de activiteiten (of een vestiging) stopzetten11.


De procedure is gratis. KBO kijk is alles normaal Een schrapping van ambtswege is geen faillissement, en men krijgt nog steeds je BTW terug of moet je betalen. Het ondernemingsloket registreert op welke datum uw activiteit wordt geschrapt en wat de reden van de stopzetting is (bv. faillissement, pensioen, overgang naar werknemersstatuut).


U ontvangt een attest van schrapping. Net als bij een inschrijving in de KBO moet u ook bij een uitschrijving administratiekosten betalen. Kruispuntbank Ondernemingen omdat ze gedurende minstens drie opeenvolgende boekjaren geen jaarrekening neerlegden. Praktische toepassing De gevolgen van de ambtshalve doorhaling van een vennootschap in de KBO zijn duidelijk: het is de vennootschap verboden (op straffe van strafrechtelijke vervolging) om nog verder activiteiten te ontwikkelen en haar vorderingen in rechte zullen ambtshalve onontvankelijk verklaard (moeten) worden door de rechter. Wie ambtshalve wordt uitgeschreven heeft geen officieel adres meer en bestaat administratief niet meer in België.


Het opstellen en neerleggen van een jaarrekening moet gebeuren binnen strikte termijnen. Een vennootschap die drie opeenvolgende boekjaren geen jaarrekening neerlegt, riskeert binnenkort een nieuwe sanctie: een ambtshalve doorhaling van de vennootschap in de Kruispuntbank van Ondernemingen ( KBO ). Alle rechten voorbehouden. Behoudens uitdrukkelijk bij wet bepaalde uitzonderingen mag de inhoud van deze site niet worden verveelvoudig opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, op welke wijze ook, zonder de uitdrukkelijke voorafgaande toestemming van de betreffende. De Kruispuntbank van Ondernemingen ( KBO ) heeft de bevoegdheid over te gaan tot de ambtshalve schrapping uit de KBO van vennootschappen die gedurende minstens drie opeenvolgende boekjaren verzuimd hebben hun jaarrekening neer te leggen bij de Balanscentrale van de Nationale Bank. Ambtshalve doorhaling KBO.


De beheersdienst van de Kruispuntbank van Ondernemingen ( KBO ) kan overgaan tot de ambtshalve doorhaling van de vennootschappen die voor ten minste drie opeenvolgende boekjaren niet hebben voldaan aan de verplichting tot neerlegging van hun jaarrekeningen. De ambtshalve doorhaling is niet van toepassing op kleine vennootschappen die de vorm hebben aangenomen van een VOF, een gewone Comm. VA of een CVOA, noch op de VOF, de gewone Comm.


Behalve voor het vertalen van woorden, kun je bij ons ook terecht voor synoniemen, puzzelwoorden, rijmwoorden, werkwoordvervoegingen en dialecten. Een oude vennootschap gebruikt nog steeds het adres van het pand dat u huurt of gekocht heeft en u krijgt nog volop post in uw bus. De onderneming blijft juridisch voortbestaan, maar is wel onmiddellijk herkenbaar bij een raadpleging in de KBO.


Ook vennootschappen die hun jaarrekeningen wel hebben ingediend maar aan een aantal andere cumulatieve criteria voldoen, zullen eveneens ambtshalve geschrapt worden uit de KBO. Vooraleer een economische activiteit te beginnen en een btw-identificatie aan te vragen, moet u zich eerst laten inschrijven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen ( KBO ), die u een ondernemingsnummer zal toekennen. Just click on the sport name in the top menu or country name on the left and select your competition. Door de invoering van het geregistreerd kassasysteem, de elektronische aangifte van de vennootschapsbelasting via BIZTAX en de registratie van de interne pensioenbeloftes in DB2P, hebben veel ondernemers de gevolgen van een onvolledige KBO ondervonden.


Banque-Carrefour des Entreprises. Beleid inzake de bescherming van persoonsgegevens. Door op OK te klikken, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.


Informeer het btw controlekantoor voor schrapping van uw btw nummer. Binnen de maand moet u ook bij het btw-controlekantoor dat bevoegd is voor uw regio aangifte doen van de stopzetting van de activiteit. Doet u dat niet, dan blijft uw btw nummer voor deze diensten gewoon verder bestaan. De inschrijving als handelsagent in de kruispuntbank van ondernemingen wordt niet beoogd door de door het Hof van Justitie geviseerde beperking.


Wij brengen alles snel in orde. Aanvullend pensioen Je appeltje voor de dorst, slim geregeld. Verzekeringen Bescherm jezelf, je zaak en je personeel. Loonoptimalisatie bedrijfsleider Verloon jezelf optimaal én correct. KBO -wet noch het nieuwe art.


Starten met personeel Zet je eerste stappen als werkgever. Informatie Vlaanderen onderhoudt een versie van de federale, authentieke bron voor ondernemingsgegevens genaamd KruispuntBank Ondernemingen ( KBO ). Deze databank wordt gevoed met nog andere relevante bronnen met ondernemingsgegevens. Ook de beheersdienst van de Kruispuntbank van Ondernemingen ( KBO ) kan op eigen initiatief overgaan tot de ambtshalve schrapping van de vennootschappen die in voorgaand geval verkeren.


Die schrapping wordt vermeld in het Staatsblad. In geval van bedrieglijke onderwerping aan de sociale zekerheid voor werknemers, beschikt de RSZ over een termijn van jaar die start op de 1ste dag van het kwartaal dat volgt op het kwartaal waarin de inbreuk zich heeft voorgedaan, om de bedrieglijke onderwerping te annuleren of ambtshalve te onderwerpen bij de werkelijke werkgever.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts