dinsdag 2 februari 2021

Zwarte lijst huawei

Je kan oproepen van een bepaald nummer weigeren door het op de zwarte lijst te zetten. Maar waar kan ik die lijst terugvinden om eventueel een nummer later te deblokkeren? Gebruik het zelf niet , maar met een klein beetje speurwerk heb ik het gevonden. Alleen met speciale goedkeuring mogen Amerikaanse bedrijven producten en diensten leveren aan Huawei. Huawei werd in mei op een zwarte lijst gezet.


Hierdoor morgen Amerikaanse bedrijven geen zaken meer doen met Huawei. Dat is intern meegedeeld door het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken volgens Reuters. Dit blijkt uit een bevestiging die door Wilbur Ross is gegeven. Ze beweren dat ze “redelijkerwijs als betrokken worden beschouw of een significant risico vormen om betrokken te zijn of te worden bij activiteiten die in strijd zijn met de nationale veiligheid of buitenlands beleid van de Verenigde Staten.


Dat zei voorzitter Liang Hua vrijdag op een bijeenkomst in China. Hierdoor is het voor het Chinese bedrijf moeilijker om met Amerikaanse bedrijven te handelen. In Nederland hebben nu zo’n miljoen mensen een.


Het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken heeft een lijst opgesteld van bedrijven die banden hebben met de Chinese telecomgigant Huawei. Welke gevolgen kan dit hebben? Meer bedrijven op zwarte lijst. Volgend jaar gaat het tweede deel van de wet in. Dan mogen Amerikaanse overheidsdiensten ook geen zaken meer doen met ondernemingen die banden hebben met de bedrijven die vanaf volgende week op de zwarte lijst staan.


Volgens The New York Times wordt nu ook onderzocht of firma’s. Larry Kudlow, economisch adviseur van Trump, benadrukt wel dat de licentievereisten maar voor een tijdelijke periode worden versoepeld. Wel zijn meer dochterondernemingen op de zwarte lijst gezet.


Dat staat in een interne memo van het Amerikaanse ministerie van Handel, ingezien door persbureau. Niet veel later volgden ook hardwareproducenten Intel, Qualcomm en Broadcom in het bannen van het Chinese bedrijf. Naar verluidt is de regering van president Donald Trump bezorgd over de rol die de bedrijven spelen bij de Chinese onderdrukking van de Oeigoeren, een islamitisch. Dit werd toen gedaan onder het mom van zorgen over spionage.


De VS beschuldigt het Chinese bedrijf ervan. En dat Amerikaanse bedrijven geen spullen meer mogen leveren aan Huawei. Het Chinese telecombedrijf staat op dit moment op een zwarte lijst , waardoor Amerikaanse bedrijven geen zaken meer mogen doen met Huawei.


Zwarte lijst huawei

Wat betekent dit voor jou? Ook een Belgisch filiaal zou in het vizier komen. Dat Ji desondanks zo hard een eigen besturingssysteem ontkende, suggereert dat het bedrijf kostte wat kost gebruikers gerust wil stellen. Op de achtergrond speelde daarbij ook het handelsconflict tussen de twee economische grootmachten.


Het gaat ook om niet-Amerikaanse organisaties. Als een bedrijf daarop staat, mogen er geen Amerikaanse producten meer aan verkocht worden. Geen schroefjes of accu’s voor de telefoons dus, maar ook geen software.


Het is een lijst die is opgesteld waarin de bedrijven staan die een nationaal veiligheidsrisico vormen voor de Verenigde Staten. Nadat Washington het Chinese bedrijf op de zwarte lijst plaatste escaleerde het handelsconflict tussen de twee economische grootmachten. Onderhandelaars van beide landen zullen volgende maand opnieuw bijeenkomen om de gesprekken te hervatten.


Anderen dreigen te volgen. De Verenigde Staten raden al de regeringsorganen en de ordekrachten af om nog drones te gebruiken die in China vervaardigd werden. Ze verdenken DJI er van om te spioneren op de drone-vluchtgegevens. Als Trump me belt, neem ik misschien niet eens op. Beide landen hebben inmiddels zodanige besluiten genomen, waarmee ze de ander economische pijn doen.


Zwarte lijst huawei

Try Drive Up, Pick Up, or Same Day Delivery. Get the best gadgets delivered to your doorstep in as little as hours.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts