vrijdag 8 januari 2021

Zinnen met terwijl

Ik heb de koffie toch maar opgedronken, terwijl die koud was. Mogen ze gezegend zijn met een schattige baby die op hen beiden lijkt. Als het openbaar vervoer staakt, kun je het beste met de fiets gaan. Participium met of zonder -ge-?


Naar, naartoe of vandaan? Slagen, lukken, mislukken Ooit of nooit? De drie zinnen zijn correct, maar er is een betekenisverschil. Toen gecombineerd met een werkwoord in de verleden tijd verwijst naar een eenmalige gebeurtenis in het verleden. Voor een herhaalde handeling of gebeurtenis in het verleden gebruiken we als of wanneer plus een verledentijdvorm.


Begin een zin nooit met ‘maar’ Volgens sommige mensen mag je jezelf geen schrijver noemen als je veel zinnen met maar begint. Je suggereert met dit voegwoord een tegenstelling, waardoor de zin iets meer gewicht krijgt. Ik maak me er zelf vaak schuldig aan, maar Harry Mulisch en Annejet van der Zijl gelukkig ook. Ik was de groenten, terwijl zij het vlees bakt. Zodra hij klaar is met werken , komt hij.


Het is fijn dat we op schoolreis gaan. Ik weet niet zeker of het morgen gaat regenen. Met voegwoorden wordt het verband tussen (de inhoud van de) zinnen duidelijk.


Voegwoorden van tijd zijn onder meer nadat, voordat, zolang, terwijl en totdat. Als sie Dima den Anzug holte, bemerkte die Ladeninhaberin Blutspuren auf seinem Hemd und konnte nicht anders, als ihn schockiert anzustarren. Relatieve zinnen Met infinitief Het perfectum Het passief Er De Negatie Vragen stellen Separabel verbum. Er is weinig frustrerender dan zitten te hannesen met de lokale taal terwijl je aan het reizen bent in Peru of Argentinie.


Zinnen met terwijl

Nu kom je meestal wel ver met handgebaren met een Spaans woordje hier en daar, maar dit is niet echt de beste manier om te communiceren als je het beste uit jouw verblijf wilt halen. Ze zijn vooral handig voor studenten die deze taal beginnen te. De zinnen zijn met elkaar verbonden door het verbindingswoord: toen.


Duitse zinnen vertalen met een druk op de knop. Vertalen via onze vertaalmachine is een geautomatiseerd proces en zal in de meeste gevallen ook prima voldoen om stukken tekst te vertalen uit tijdschriften, boeken en andere niet technische tekst bronnen. Quizlet en offline met de app Quizlet. Terwijl u typt uw Nederlandse zinnen naar het Duits. Ga naar zinnen maken met voegwoorden.


Het onderschikkend voegwoord omdat verbindt een hoofdzin met een ondergeschikte bijzin van reden of oorzaak. De bijzin kan na, maar ook voor de hoofdzin staan. Rianne viert haar verjaardag later, omdat ze op vakantie is. Omdat ze op vakantie is, viert Rianne haar verjaardag later. Deze zinnen zijn allemaal juist.


Toch zijn de zinnen met oftewel het duidelijkst. Je zinnen snel vertalen met onze professionele vertaalmachine Wij zijn een Nederlands initiatief om snel zinnen te kunnen vertalen. Voordat je aan de slag gaat Voordat je met het vertaalprogramma aan de slag gaat voor vertalen zinnen naar een willekeurige taal is het een goed idee om te weten hoe het programma werkt.


Zinnen met terwijl

Vertaal tekst terwijl je typt met de Nice Translator: Woordenboeken Woorden en zinnen vertalen Online vertalen in meerdere talen Je bent hier: Vertaal online tekst terwijl je typt met de Nice Translator. Met geluidsbestanden en een actief forum om vragen te stellen of je Nederlands te oefenen. Waarom verbindingswoorden essentieel zijn in elke tekst. Schrijven in het Engels begint met het vormen van een zin. Op deze pagina bespreken we eerst de soorten Engelse zinnen , nadien komt de zinsstructuur en enkele oefeningen aan bod.


Bij het vormenvan zinnen zal je ook merken dat een Engelssprekende vaak opteert voor ongebruikelijke woorden of zinsconstructies. Woorden die (ongeveer) hetzelfde betekenen als ‘ terwijl ’, met toelichting en mogelijkheden om verder te zoeken. Er zijn twee soorten voegwoorden: Nevenschikkende en onderschikkende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts