vrijdag 4 augustus 2017

Voordelen alleenstaande moeder

Ben je een alleenstaande ouder? Of dat nu bewust is of een gevolg van een (echt)scheiding of na een overlijden, hier vind je informatie over hulp en ondersteuning, wetgeving en organisaties voor alleenstaande ouders. Toen de vader van mijn dochter mij tijdens de zwangerschap liet zitten en ik alleenstaande moeder wer heb ik in eerste instantie menig traantje gelaten.


Niet zozeer voor mezelf, maar omdat ik dit niet wilde voor mijn dochtertje. Indien u uw kinderen ten laste heeft, heeft u recht op een belastingvoordeel in de vorm van een verhoging van de belastingvrije som. In principe kan dat voordeel enkel worden toegekend aan de ouder bij wie de kinderen hun fiscale woonplaats hebben.


Daarnaast heb ik een paar financiële voordelen als alleenstaande moeder. Als ik een partner zou hebben, zouden deze voordelen er niet zijn. Evelien (38), kinderen, jaar alleenstaande moeder ‘Stiekem is het fijn om alleenstaande moeder te zijn. Ik kan mij helemaal focussen op de kinderen, bijvoorbeeld als we aan tafel zitten te eten.


In het algemeen ontvangt de moeder de extra toeslag, gesteld dat haar totale inkomsten niet hoger liggen dan € 2. Als de vader aanspraak wil maken op de toeslag voor eenoudergezinnen dan kan die een aanvraag doen bij zijn kinderbijslagfonds. Patricia en Marc gaan uit elkaar op september. De kinderen wonen bij haar. Als je wilt gaan studeren als alleenstaande moeder kan je het maximale aantal uren opvang per maand afnemen (2uren). Zij hebben een beter beeld van wat je vergoed krijgt in welke gemeente.


Ik ben alleenstaande moeder woon samen met mijn zoon en studeer een hbo opleiding heb ik ook recht op deze ouderkoritng? Heb ik recht op vergoedingen want ik ben de persoon die mijn zoontje haalt bij de moeder en ook weer brengt bij haar. Welkom alleenstaande ouder. Deze website is voor iedereen die alleen instaat voor de opvoeding van de kinderen.


Voordelen alleenstaande moeder

Je vindt hier heel wat nuttige informatie die het dagelijkse leven makkelijker maakt. Als je graag zelfstandig wilt zijn en geen behoefte hebt aan een zeurende man die zich overal mee bemoeit, is het lang niet zo slecht. En als je gescheiden bent, lijkt het helemaal relaxt.


Tenslotte heb je eerst een week de kinderen, maar ben je daarna een hele week vrij en kun je uitslapen. Alleenstaande moeder zijn heeft zo zijn voordelen. Studeren als alleenstaande ouder?


Voordelen alleenstaande moeder

Als u als alleenstaande ouder een opleiding volgt, of wil gaan volgen, zijn er diverse regelingen die u helpen in de tegemoetkoming van studie- en kinderopvangkosten. Rijksoverheid helpt u uw mogelijkheden op een rijtje te zetten. De website en rekentool studiemetkind. Als alleenstaande moeder (onbewust) heb ik de zorg over mijn dochter. Er is geen vader in beel en helaas (overleden) ook geen familie.


Inkomen alleenstaande bijstandsmoeder versus werkende alleenstaande moeder Regelmatig zijn er berichten dat bijstandsmoeders het zo ontzettend slecht hebben op financieel vlak. Ook bij ons een ex die roept geen geld te hebben en nu maar eens even alles goed uitgezocht. Maar er zijn ook voordelen voor een alleenstaande moeder ! Voor de meeste potjes geld kom je trouwens ook in aanmerking wanneer je een laagbetaalde baan hebt.


Een alleenstaande moeder die het minimumloon verdient zal ongeveer hetzelfde bedrag aan toeslagen ontvangen en een hoger inkomen hebben en is dus financieel iets beter af, naast het gevoel van eigenwaarde dat je van werken krijgt. De voordelen als alleenstaande moeder. Ik vind dat je als alleenstaande moeder een hoop voordelen hebt.


Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk dat ik bepaal hoe mijn jongens opgevoed worden. Het is geweldig dat ik lekker gek met ze kan doen zonder dat er iemand zich ergens mee bemoeit of afkeurt wat ik aan het doen ben. Je cijfert jezelf vaak helemaal weg voor je kinderen. Vergeet echter nooit dat je zelf ook nog bestaat en geef daarom regelmatig aandacht aan jezelf.


Het is een hobbelig parcours vol dilemma’s en lastige keuzes die moeten gemaakt worden, alleen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts