dinsdag 23 juni 2020

Witte munt

Witte munt

Deze Muntsoort heeft bloeiwijzen die erg sterk op een aar lijken waarin dan de schijnkransen van witte tot lichtlila bijna regelmatige, trechtervormige bloemetjes staan. Het is een plant van voedselrijke, lemige grond. De soort is te vinden in grasbermen, langs oevers en op open grond.


Witte munt

Naast de sterke muntgeur zijn de planten wollig behaard. For more multimedia, look at Mentha suaveolens on media Commons. De Latijnse naam van de munt luidde voluit denarius albus ofwel witte penning en dankte de munt aan zijn relatief hoge zilvergehalte, waardoor hij een lichte kleur had in tegenstelling tot de door het hoge kopergehalte snel zwart verkleurende penninkjes van die tijd. Geslacht: Mentha ( Munt ) Soort: Mentha suaveolens Naamgeving (Etymologie): Er zijn twee verklaringen voor de naam. De plant staat op de Nederlandse Rode lijst van planten als zeldzaam en sterk afgenomen.


Het plantje staat op de lijst van beschermde, zeldzame planten. Witte munt Mentha suaveolens. De planten vallen tijdens hun bloei van juli tot oktober op doordat de schijnkransen zeer dicht opeen staan en daarmee de indruk geven van een spits toelopende aar. Aarmunt, pepermunt en witte munt zijn smaakmakers in sauzen, azijn, groentes, desserts en drankjes. In de Engelse keuken gebruikt men het in sauzen en stoofgerechten.


Groene munt komt van nature voor in Midden- en Zuid-Europa, over het algemeen op natte ondergronden. Deze meerjarige wordt minimum dertig centimeter en maximum een meter hoog en draagt kleine witte of roze bloemetjes die uit groene aren groeien. In de loop der tijd werd de witte een basismunt binnen het muntverbond tussen de keurvorsten van Trier, Mainz en Keulen en werd de munt in talrijke aangrenzende gebieden overgenomen. De gedroogde vorm is enigszins muf. Oorspronkelijk vertoonde de voorzijde van de munten christelijke motieven zoals Christus of een heilige.


Deze simpel klaar te maken witte koolsalade met munt is fris en pittig tegelijk, echt geweldig lekker. Files are available under licenses specified on their description page. Zelf ben ik dol op alles wat neigt naar curry’s, sushi én alle lekkere dingen die je erbij eet. No longer was the Tsar the head of the government. In het wild is witte munt in het Zuiden en het Oosten van Europa te vinden, tot ver in Engeland en Zweden toe.


Bij witte munt is het gehalte aan menthol dan wel enigszins lager dan bij bijvoorbeeld pepermunt, toch kan het voor dezelfde doeleinden gebruikt worden. Door zijn groeiwijze verwildert hij zeer snel en is hij dan ook al op veel plaatsen in de wereld in het wild te vinden. Zo is het werkzaam tegen maag-en darmklachten en kan inhaleren helpen bij verkoudheden.


Gebruik en toepassing van munt. Indien gewenst kan je een klein beetje honing toevoegen aan de warme drank, maar niet teveel anders gaat de bijzondere smaak van deze witte thee verloren Als je na enkele uren een koud drankje hebt, voeg je limoen en munt toe. Ontdek in deze blog hoe gemakkelijk het is om zelf aan de slag te gaan. De smaak van verse munt is pepermuntachtig.


Klaar voor 'The best sparkling infused water'? De zacht behaarde blaadjes hebben een appelgeur en kunnen gebruikt worden in de keuken. Met witte thee, munt en limoen kom je al een heel eind op weg. Dit mooie zilverkleurige kettinkje met muntjes en witte kralen is super makkelijk te combineren voor een gave necklace party!


Door meerdere minimalistische kettinktjes over elkaar te dragen maak je jouw look helemaal af! Wil je meer weten over deze ketting met witte kralen en muntjes? Neem dan contact op met onze klantenservice! De geneeskracht van munt Munt is een heerlijk fris en gezond kruid dat we vooral kennen van de verse muntthee. Verder worden de blaadjes gekonfijt.


Witte munt

Je kunt ook gedroogde munt gebruiken om thee van te zetten. Van gedroogde munt heb je minder nodig dan van verse munt voor een kopje thee. Dat komt omdat water de smaakstoffen van gedroogde bladeren beter opneemt dan van verse bladeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts