maandag 8 juni 2020

Welk kinderbijslagfonds kiezen

De uitbetaling van de kinderbijslag verschilt van regio tot regio. Kies de regio waar je kind is gedomicilieerd. U kunt zelf kiezen bij welke uitbetaler u het Groeipakket aanvraagt. Als u zelf geen keuze maakt, wordt uw kind automatisch aangesloten bij Fons, de uitbetaler van de Vlaamse overhei zodra uw kind geboren is.


In Vlaanderen kreeg dit nieuwe systeem van kinderbijslag de naam ‘Groeipakket’. Gezinnen kunnen ook zelf kiezen welk kinderbijslagfonds hun kinderbijslag zal uitbetalen. Parentia doet echter meer dan enkel kinderbijslag uitbetalen.


Op welk rekeningnummer mag er gestort worden? De ouders vragen MyFamily om de schooltoeslag te betalen en weten dat MyFamily zorgzaam omgaat met hun privé-gegevens. Sinds de invoer van de nieuwe kinderbijslagregeling in Vlaanderen kan ook jij recht hebben op het Groeipakket. Uw werknemer kan dan vrij kiezen bij welk kinderbijslagfonds hij zich aansluit.


Tot nu betaalde doorgaans het kinderbijslagfonds waarbij de werkgever van de vader is aangesloten. Welk kinderbijslagfonds zal in de toekomst mijn kinderbijslag uitbetalen? Je huidig kinderbijslagfonds zal tijdens de overgang naar het Groeipakket de kinderbijslag blijven uitbetalen. Deze werd gekozen door je werkgever. Kan ik zelf mijn kinderbijslagfonds kiezen ? Wij zorgen da… Lees verder.


Wat zouden kinderen zelf doen met hun kindergeld? Kijk naar ons experiment en je ziet meteen: geluk betekent voor elk kind iets anders. Als uitbetaler van het Groeipakket, de nieuwe Vlaamse kinderbijslag, zorgt KidsLife er alvast voor dat jij als ouder alle voordelen krijgt waar je kind recht op heeft. Simply Search a Name and State.


Welk kinderbijslagfonds kiezen

Je kinderbijslagfonds onderzoekt dan automatisch je recht op kinderbijslag. Bij een eerste aanvraag vul je het aanvraagformulier in dat je kan krijgen bij je kinderbijslagfonds. Hoe wordt de kinderbijslag berekend?


Tevens kan je hier digitaal je kraamgeld aanvragen of een papieren versie downloaden. De inzet is groot voor de gezinnen, die elke maand rekenen op deze essentiële bijdrage aan hun budget. Kinderbijslagfonds Infino heet jullie welkom. De N-VA breekt het ‘historische compromis’ met het middenveld. Kindergeld Wie mag uw kindergeld betalen?


Als ouder kiest u dat straks zelf Beeld BELGA. Niet langer de werkgever, maar de ouders zullen straks kiezen wie hun kindergeld uitbetaalt. Zo kunnen ouders nu zelf kiezen bij welk kinderbijslagfonds ze zich aansluiten.


Vroeger lag die keuze bij jou als werkgever en gebeurde de aansluiting automatisch via je sociaal secretariaat. Bijna elk kind dat in België woont, heeft recht op kinderbijslag. Woont uw kind in Vlaanderen? De kinderbijslagfondsen van Securex en Acerta reageerden op die ontwikkeling door samen in zee te gaan.


Welk kinderbijslagfonds kiezen

In afwachting van de resultaten van dat onderzoek staan wij in voor de voorlopige uitbetaling van het kraamgeld. Ook als je niet werkt en geen uitkering krijgt, kan je bij het publieke kinderbijslagfonds terecht voor gewaarborgd kraamgeld. Heb je zin om je voeten “rijkelijk” onder tafel te steken? Kom dan naar ons 2de ontbijtbuffet.


Er zijn twee ontbijtsessies, en daarvoor of daarna kan je kiezen uit wandelingen (een kleine en een grotere). Je inschrijving is pas definitief via de website vanaf augustus. Bezorg een attest van uw dokter met de vermoedelijke geboortedatum aan uw kinderbijslagfonds. Vanaf maanden voor de uitgerekende datum en na afgifte van een doktersattest, wordt het startbedrag uitbetaald op de rekening die u opgaf. Hebt u geen rekening, dan kunt u vragen om het bedrag via een circulaire cheque te ontvangen.


Binnen twee à drie jaar zal elk gezin ook zelf zijn kinderbijslagfonds kunnen kiezen. Dat gezinnen hun kinderbijslagfonds kunnen kiezen is dé grote vernieuwing van deze hervorming. Uiteraard wordt elk gezin voor de effectieve overdracht van zijn dossier aan de deelentiteiten op de hoogte gebracht van de praktische modaliteiten.


Je kan immers zelf je kinderbijslagpartner kiezen als nieuw gezin. Om onze klanten nog beter te kunnen helpen, hebben we onze krachten gebundeld met Securex. Voortaan zetten we dus samen al onze middelen, kennis en expertise in onder de naam Infino. Waar nu de werkgever bepaalt welk kinderbijslagfonds de kinderbijslag uitbetaalt, kiezen gezinnen dat binnen een paar maanden zelf.


Jouw kinderbijslagfonds. Als antwoord daarop ziet Parentia het levenslicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts