dinsdag 5 november 2019

Soorten munt

Zo is uit een kruising van de Aarmunt en de Watermunt de Pepermunt ontstaan. Naast dat de Aarmunt gebruikt kan worden voor het zetten van thee, wordt de munt ook vaak gebruikt om mee te koken of in cocktails. Ze hebben sterk geurende stoffen ( menthol ) die gebruikt worden in diverse producten als smaak - en geurstof , bijvoorbeeld in snoep, thee en tandpasta. Neem de stekken in de zomer en zet ze in water.


Je kan de planten ook delen in lente of herfst. Doorgaans moet je hier niet erg veel moeite voor doen, aangezien het kruid zich spontaan vermeerdert. Als je naar een tuincentrum gaat, heb je daar vaak zaadjes van verschillende soorten munt of verschillende soorten muntplantjes.


Deze zaadjes kan je thuis zaaien, of je kan een. Ze bezitten allen de sterk geurende stof ‘menthol’ die gebruikt wordt in diverse producten als smaak- en geurstof, bijvoorbeeld in snoep, thee en tandpasta. In de keuken wordt munt regelmatig gebruikt in allerlei gerechten, desserts en sauzen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om toch aan deze soorten munt te komen. Door uw bezoek aan deze website gaat u hiermee akkoord.


Soorten munt

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maken wij gebruik van cookies. Zo is een Australische dollar niet hetzelfde als een Amerikaanse dollar. Er zijn ook landen die hun munt gekoppeld hebben aan die van een ander land (vaak de Amerikaanse dollar) of aan de euro. Er zijn ook andere soorten planten die munt in hun naam hebben, maar géén mentha’s zijn.


Bovendien tellen die soorten weer honderden variëteiten. Veel van deze soorten worden in de keuken gebruikt. Deze soorten geuren naar munt of hebben een muntsmaak.


Soorten munt

Het is bovendien heel gemakkelijk om munt te verbouwen. In een pot, maar ook in de tuin. Alles over munt , in al zijn variaties. In Nederland gebruiken we het woord munt. Bijvoorbeeld Pepermunt is in het Latijn: Mentha x piperita, waarbij piperita peperachtig betekend.


Een andere geliefde munt is Mentha spicata ‘Moroccan’ ( Marokkaanse kruizemunt). Er zijn wel meer dan soorten munt die je kunt planten. En of soorten munt badge en embleem , schilderen is.


Bitcoin, ethereum en ripple. Er zijn namelijk meerdere soorten munt die qua smaak ook weer net even anders zijn. Wedden dat je die muntsoorten nog niet kent?


Ter afsluiting, nog even inzoomen op de top 8. Bloemen en planten zijn het mooiste wat ons omringen. Denk bijvoorbeeld aan de munt die in je tuin groeit en waar je lekkere muntthee mee kan maken. De ene munt is de andere niet, er zijn ik weet niet hoeveel soorten. Bij een goede kruidenkwekerij kan je vaak uit een aantal soorten kiezen. Muntplant overwinteren.


Voor mojito’s wordt meestal de gewone groene gebruikt: de mentha spicata. Er zijn vele soorten munt , naast de piperita of pepermunt heb je nog groene munt (Mentha spicata) en witte munt (Mentha suaveolens). Die laatste heeft ook een grote sierwaarde. Groene munt gebruik je vaker dan je denkt.


Buiten de bekende groene thee gebruiken we dit kruid tegen teveel haargroei, en nog zoveel meer. In de beginperiode was op de voorzijde van de quinarius het hoofd van Roma te vinden, samen met het waardeteken V. Op de keerzijde vond men Dioscuri te paard. Quinarius De quinarius was een zilveren munt die een waarde vertegenwoordigde van een halve denarius of vijf asses. In 1voor Christus werd de munt gelijkgesteld aan asses. Gewoon lekker laten groeien en flink in knippen voor je.


Door de sterke geur van munt slaan spinnen, insecten en fruitvliegjes zeker op de vlucht. Spinnen, insecten en fruitvliegjes zijn niet gevaarlijk, toch kunnen ze wel voor overlast zorgen. De munt heeft een zachte smaak en is ideaal voor in salades, desserten en dranken, zoals limonade, wijn en siroop. Daarom hebben we de ideale oplossing om deze kleine beestjes op een diervriendelijke manier te verjagen. Als je van plan bent om deze muntsoort te kweken, wordt het je sterk aangeraden om het in een emmer zonder bodem te plaatsen van minstens dertig centimeter diep om woekeren van de plant te voorkomen.


Officieel producent van de Nederlandse munten en verschillende business-to-business oplossingen. Het is ook mogelijk kleinere of grotere beleggingsmunten te kopen. Het jaar van productie staat vrijwel altijd op de munt vermeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts