donderdag 2 augustus 2018

Creatieve werkvormen reflecteren

Creatieve werkvormen reflecteren

Dan heb je de volgende keer weer daadwerkelijk mooie input om te kunnen reflecteren. Dit waren de beste reflectiemethodieken en reflecterende vragen. Heb jij aanvullingen en andere goede en creatieve manieren om te reflecteren ? Laat ze weten in de reacties! Zet mensen bij elkaar en je krijgt gedoe… De één reageert vanuit zijn ego, de ander luistert niet en een derde is veel te direct. Geen zin in het standaard voorstelrondje?


Met deze werkvormen laat je mensen speels, energiek en interactief iets -meestal méér- over zichzelf delen. Micro-teaching, oftewel de te leren stof opbreken in behapbare deelvaardigheden. Welkom op onze werkvormendatabank. Om het overzicht te bewaren kan je via categorieën zoeken. De categorieën zijn: brainstormen, discussiëren, energizers, evalueren en reflecteren , groepsverdelers, informerern, kennismaken, peilen naar beginsituatie, peilen naar verwachtingen, prikkelen voor het onderwerp, uitwisselen en vaardigheden oefenen.


Alle werkvormen helpen bij het stoom afblazen, energie opdoen en het leren uit ervaringen en van elkaar. De eerste werkvormen helpen bij evaluaties en het waarderen van een dag, voortgang in ontwik-keling e. De werkvormen nummer tot en met zijn geschikt voor georganiseerde zorgreflec-tiemomenten, waarin een situatie centraal staat. Bij coöperatief leren zijn er zeventien werkvormen die de leerkracht kan inzetten.


In dit artikel worden ze één voor één behandeld. Per werkvorm staat aangeven voor welke groepen hij geschikt is en welke samenwerkingsvaardigheden aan de orde komen. Werkvormen leren en reflecteren.


Bekijk meer ideeën over Onderwijs, School en Lesgeven. Grab the finger) Deze werkvorm is vooral een afsluiter en energizer. Ik gebruik deze werkvorm voor een pauze om even iedereen aan het lachen te krijgen, of op momenten dat er spanning of irritatie in de groep is geweest. Vrije ruimte is geen stilte retraite en geen therapie daagse.


Creatieve werkvormen reflecteren

We bieden je wel faciliteiten, sessies en invulling, maar je bent ook vrij om te kiezen wat je wilt. Er zijn verschillende werkvormen voor reflectie en intervisie. Die werkvormen zijn te gebruiken om meer structuur en diepgang te geven aan de diverse reflectiemomenten die mogelijk zijn in het werk.


Hoe doorbreekt u de sleur? In mijn werk gebruik ik regelmatig reflectiemethodieken. Op deze site deel ik graag methodieken, tools, artikelen e. Reflecteren gaat veel verder dan evalueren. Doe er je voordeel mee! TEAM - werkvormen die je kunt gebruiken in een groep of team.


Creatieve werkvormen reflecteren

INDIVIDUEEL - werkvormen die zich lenen om individueel in gesprek te gaan of te reflecteren. Leeswijzer We beschrijven eerst de elf gedragingen. Daarna volgen de verschillende werkvormen om mee aan de slag te gaan. Doel van het reflecteren is het vergroten van begrip en inzicht en het verbeteren van je gedrag.


Bekijk het bord Creatieve werkvormen van miranop Pinterest. Kijk voor meer stimulerende werkvormen ter bevordering van de e-eeuwse vaardigheden of andere activerende werkvormen op de themapagina van Leraarof download de pdf over activerende werkvormen van het SLO. Maak jij gebruik van bijzondere activerende werkvormen die het beste in jouw leerlingen naar boven halen? Het ontwikkelen van een positieve groepssfeer, empowerment, creatieve werkvormen , het versterken van het bewustzijn van deelnemers en het niet vastleggen van het beoogde leerresultaat zijn belangrijke bouwstenen van deze methode.


Als deelnemer ervaar jezelf aan de lijve enkele activiteiten gevolgd door active reviewmethodieken. Gedurende de eerste paar weken deed ik dat samen met mijn scheikundecollega. Daarna ging ik alleen door en zo kwam ik tenslotte aan meer dan 1verschillende werkvormen. Het aardige is dat de meeste werkvormen voor veel vakken te gebruiken zijn. Natuurlijk moet je ze dan iets aanpassen.


De acteur zit voor de groep en doet steeds een andere uitspraak over zichzelf, zoals: Ik houd niet van ruzie (zie onder voor voorbeelden). Aan de deelnemers de taak om op zijn uitspraak te reflecteren met een parafrase. Binnen supervisie worden daarom regelmatig alternatieve werkvormen ingezet.


Deze worden natuurlijk gericht gekozen en moeten aansluiten op een vraagstuk of een onderzoek. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van diversiteit in werkvormen binnen supervisie. Door te evalueren komen succesfactoren en verbeterpunten boven tafel die de inhoud van de workshop kunnen verbeteren. Dit kan op verschillende manieren.


Mensen leren op heel verschillende manieren. Ik kies samen met u passende en creatieve werkvormen en leervormen, praktische modellen of korte lezingen, met altijd voldoende ruimte voor feedback en reflectie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts