woensdag 2 mei 2018

Broodje bapao eten

Bekijk het bord broodje bapao van nellekepennings, dat wordt gevolgd door 1mensen op Pinterest. Recept broodje bapao De bapao is een gestoomd broodje met een vulling. De broodjes kunnen hartig of zoet zijn.


Een hartige vulling bestaat bijvoorbeeld uit rundvlees, varkensvlees of kip. De zoete vulling kan bijvoorbeeld bestaan uit pinda’s, kokos of sesam. Het is afkomstig uit Indonesië. Dus nooit meer diepvries eten of kant en klaar. Abonneer je dan gauw op Meneer in de keuken voor smakelijke, no nonsens recepten.


Wist je al dat je deze broodjes ook gewoon zelf thuis kunt maken? Broodje bapao , broodje warm vlees. De zelfgemaakte versie van bapao is, zoals het vaak zo is met zelfgemaakte dingen, vele malen lekkerder dan die uit de supermarkt. Bapao met pittige kipvulling. Smaakvol, niet zo klef als de kant-en-klaar versie (het heeft wat meer textuur) en toch ook luchtig te noemen.


Broodje bapao eten

Een heerlijk gestoomd broodje met een vulling van pittige kip dát zijn deze broodjes. Dol op bapao en gek op pittig eten ? Dan is dit een recept voor jou! Ik heb een paar dagen geleden broodjes bapao gekocht en ingevroren. Nu wil ik ze eten maar ze zijn nog helemaal bevroren. Een bapao is een gestoomd broodje van tapiocameel.


Ramon Brugman laat zien hoe je deze met gehakt gevulde lekkernij, helemaal zelf kan maken. Je eet het met zelfgemaakte chilisaus. Je kent ’m vast uit het vriesvak: het broodje bapao. Maar wist je ook dat je deze gestoomde broodjes gemakkelijk zelf kunt maken? Ze liggen in de palm van je hand.


Broodje bapao eten

Ik weeg mijn deeg voor elk broodje. Ik gebruik per bapao gram deeg. Verder heeft zo’n broodje nauwelijks voedingswaarde, vitamines of vezels. Altijd beter dan een saucijzenbroodje, toch?


In de categorie essentiële levensvragen: Kan je een broodje bapao koud eten ? Want wat nou als je bloedchagrijnig en met een knorrende maag onwijs veel trek hebt in een broodje bapao , terwijl je net even geen magnetron bij de hand hebt? Ja, ik weet het, bapao is eigenlijk een Chinees gerecht. De voorloper, de mantou, later ook baozi genoem werd voor het eerst gemaakt ten tijde van de drie koninkrijken (dát is nog ‘ns een oud broodje ) en is bedacht, zo gaat het verhaal, door een (miltair) strateeg genaamd Zhuge Liang. Voedingswaarde bapao rundvlees.


Of meer specifiek hoeveel vet, suikers en koolhydraten er in bapao rundvlees zitten? Vind vergelijkbare producten die minder verzadigde vetten of minder calorieën bevatten dan bapao rundvlees van Vitasia. Een broodje bapao even snel oppiepen in de magnetron. Chillisaus erover heen en eten maar!


Op het moment best lekker maar daarna? Dat bracht ons op het idee om hem zelf te gaan maken. Of ben je op zoek naar andere producten van 4. Hoeveel calorieën zitten er in 1gram bapao rundvleesIn 1gram bapao rundvlees zitten 2kilocalorieën. Deze hoeveelheid bapao rundvlees bevat gram eiwit en gram vet waarvan gram verzadigd vet is.


Broodje bapao eten

Daarnaast bevat bapao rundvlees gram vezels. Hoe broodje bapao opwarmen. Ik heb gister twee broodjes bapao gekocht in de supermarkt, zonder erbij na te denken dat ik helemaal geen magnetron heb! Ik heb wel een klein camping-oventje, maar ik denk dat ze dan zwart worden.


Ze zijn ook nog bevroren. Die kleffe broodjes met een vulling van kip of rundvlees die je even in de magnetron kunt op piepen. Zo kennen de meeste mensen het broodje bapao maar als ik jou nu eens vertel dat je ze ook thuis kunt maken? Tjendrawasih broodje bapao kip is een oosters gestoomd broodje van 120gr. Ideaal als hartige lunch of als verantwoord tussendoortje.


De vulling is bereid met oriëntaalse kruiden en specerijen. Wil je ze eten , stoom ze dan een paar minuutjes, zodat ze lekker warm en zacht worden. Ook lekker met chilisaus!


Eet ze met een lekker pittig sausje, zoals chilisaus of ketjapsaus. Eerder at ik wekelijks een broodje bapao. Erg lekker vind ik dat! Maar wat er nou eigenlijk allemaal in zit, is niet om over naar huis te schrijven.


Dus dit weekend ben ik de keuken ingedoken om zelf een broodje bapao te maken. Vandaag deel ik weer een leuk recept voor jullie op mijn blog. Ik denk dat iedereen wel eens van een broodje bapao heeft gehoord. Je kunt ze heel ingevroren in diverse smaken heel goedkoop bij de supermarkt vinden.


Je kunt bijvoorbeeld gaan voor de bapao met kipsaté of kies voor de bapao met varkensgehakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts