vrijdag 1 september 2017

Niet gesteund voelen door partner

Niet gesteund voelen door partner

Ik voel me niet gesteund door mijn vriend. Beste Gerrie, Vanuit mijn jeugd voel ik instinctief nogal snel aan waaraan een ander behoefte heeft. Zo ook bij mijn vriend.


Ik luister veel naar wat hem bezig houdt, steun hem en ga mee naar dingen die voor hem belangrijk zijn. Hij heeft zelf die intuïtie totaal niet. Voor een gemengde relatie is het goed als ook de niet -hsp partner zich verdiept in wat hsp-zijn inhoudt. Veel niet -hsp partners voelen zich bedreigd of bekeken door hun partner en krijgen het gevoel de inferieure partner te zijn. Niemand verdient het om fysiek of emotioneel mishandeld te worden door zijn partner.


Je hoort je veilig te voelen bij je geliefde - niet het tegenovergestelde. Als je bang bent voor het. Ik blog acht redenen waarom je niet begrepen voelt. Met als gevolg: ongenoegen over de partner worden te pas en te onpas luid verkondigd en kritiek op de partner volgt elkaar in hoog tempo op. Wat doe je als je je niet gezien of gehoord voelt?


Deze kritiek verandert in. Een van de oorzaken of redenen waardoor vaak gedoe in jezelf of in relaties ontstaat is je niet gezien of niet gehoord voelen. Steun van je partner is daarbij cruciaal. Je partner kan je op verschillende manieren steunen. Dat mensen met autisme niet kunnen voldoen aan het verwachtingspatroon van de partner is geen kwestie van onwil, maar van onmacht.


Door het gebrek aan goede communicatieve, sociale vaardigheden en inlevingsvermogen, vinden zij het lastig om aan te voelen wat passend gedrag is in een bepaalde content. Natuurlijk hoef je de interesses van de ander niet allemaal te delen, maar iemand die jouw interesses niet serieus neemt, neemt diegene jullie relatie ook niet serieus. Hierdoor moet je als partner van iemand met.


Je wordt niet gesteund. Hij of zij is er niet voor je wanneer je het nodig hebt en je hebt het gevoel dat jouw partner niet oprecht geïnteresseerd is in hoe het met jou gaat. In een nieuw onderzoek, uitgevoerd door IDC en in opdracht van Cornerstone OnDemand (NASDAQ: CSOD), aanbieder van cloud-based learning en human capital management software, geven Nederlandse HR-managers vaker dan hun Europese collega’s aan zich niet voldoende gesteund te voelen door IT, een belangrijke partner voor de digitale transformatie. Het ouderschap verandert je leven en het is zeker niet verwonderlijk dat zelfs de meest steady koppels problemen kunnen ervaren als ze eenmaal kinderen.


Laat hem subtiel (maar ook niet té subtiel, of hij heeft het weer niet door ) weten dat hij toch wat meer zijn best moet doen. Mannen delen ‘strafpunten’ uit De standbijhoudende mannen tellen niet alleen op, maar trekken ook punten af. Wanneer ze zich niet gesteund , bemind of gewaardeerd voelen , geven ze strafpunten aan de vrouw. De sfeer op het werk is ook van groot belang. Een depressie uit zich ook op de werkvloer.


Wat je moet doen als jij veel meer zin in seks hebt dan je partner. Nu na een aantal jaar, vanuit een situatie waarin mijn partner ook nog eens vele km verderop in het buitenland werkte en we elkaar weinig zagen, is het mis gegaan. Mijn partner gaf aan niet verder te willen ( door de telefoon op afstand) en zich te lang eenzaam gevoeld te hebben. Nooit besproken, maar ik heb me daar ook voor afgeschermd weet ik nu. Dat klinkt heel logisch, maar de invloed van de partner gaat verder.


Dit betekent niet dat je nooit mag oordelen, maar dat je je oordeel uitstelt, en met onbevooroordeelde frisse aandacht naar de andere ouder kijkt. Sta open voor wat het kind van de andere ouder nodig heeft en ontvangt. Ouders die zich gesteund voelen door de andere ouder blijken betere opvoeders te zijn. Er is een gebrek aan verlangen om als koppel samen deel te nemen aan sociale activiteiten. De partner trekt zich terug wanneer je problemen bespreekbaar wilt maken.


Niet gesteund voelen door partner

Je hebt vaak het gevoel dat je niet jezelf kunt zijn bij je partner. Schrik niet als je een relatie met een narcist hebt. Emotioneel misbruik wordt vaak toegepast door narcisten. Ouders die hun grenzen onduidelijk aangeven, zijn misschien verdrietig, omdat ze zich niet gesteund voelen door hun partner. Ze treden niet kordaat op, omdat ze voelen dat het nutteloos is.


Ze voelen zich machteloos, en gefrustreer omdat het iedere dag opnieuw hetzelfde liedje is… Zo leert je kind het wel! Het lijkt of ik moet vechten voor mijn eigen behoeften en om gezien te worden. Maar het allerergste vind ik dat ik hem niet kan geven waarvan ik zie dat hij het nodig heeft”. Vrouwen hebben er behoefte aan om zich te uiten door middel van woorden, gebaren, en zelfs tranen en gelach om te laten zien hoe ze zich voelen. Je kunt dit artikel natuurlijk ook door iemand laten lezen.


Allereerst is belangrijk dat we allemaal iets anders verstaan onder steun. Gebrek aan liefdevolle interactie: Het komt veel voor dat kinderen niet voldoende emotionele steun krijgen die hun relaties versterkt. Dit komt ook voor bij partners die zich niet geliefd of gesteund voelen door hun partners. Dit is een leegte die een diepe wond achterlaat. Voor hen en hun partner is deze brochure met name bedoeld.


Mantelzorgers kunnen spanningen beter aan als ze zich gesteund voelen door anderen. Helaas komt die steun meestal niet vanzelf, daar moet je om vragen. Dat is niet egoïstisch, maar betekent simpelweg opkomen voor jezelf.


Duijnstee: “Ook hier geldt weer: wacht niet te lang met uit te spreken hoe je je voelt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts