donderdag 18 augustus 2016

Als je partner je kwetst

Je wil helen, helpen, beter maken, maar het wordt niet beter. Vind jij het lastig je in jouw partner te verplaatsen zonder eerst jouw bedoeling, mening of beleving uit te leggen? Vind jij jezelf (eigenlijk) een belangrijk, uniek persoon afgewisseld met een laag zelfbeeld? Dat een ander je kwetst , heeft meer met het verleden te maken en de gebeurtenissen van toen, dan met de persoon nu.


Wordt je basale gevoel van vertrouwen in je partner de bodem ingeslagen. Maar doe het niet meer dan nodig is. Als je je grenzen hebt bereikt, leer dan om weg te lopen. Zorg ervoor dat je je niet gaat gedragen zoals zij. Ze zijn gekwetst en als je je gaat gedragen zoals zij, zorg je ervoor dat ze zich zo blijven gedragen.


Mogelijk schaadt je zelfs hun zelfbeeld. Wanneer iemand dit soort opmerkingen maakt dan word je niet serieus genomen. Je partner negeert jouw indentiteit door te zeggen dat wat jij voelt en zegt niet juist is.


Verbaal misbruik vermomt als grapje Je partner zegt iets kwetsend tegen je wat absoluut niet grappig is, maar doet het vervolgens af als : “Het was maar een grapje, hahaha…”. Luister je werkelijk naar wat je partner op dat moment zegt? Ga je argumenteren, zeg je dat je vindt dat je partner het eerst maar eens moet zien zoals het echt is – namelijk zoals jij het ziet, en probeer je alles wat hij of zij zegt te ontkrachten?


Als je zeker weet dat dit bij jullie het probleem is, raad ik je aan om te testen of je het met hem moet uitmaken. Als het namelijk niet tot hem door kan dringen dat hij je kwetst , is dat een recept voor een ongelukkig leven. Type 2: De klootzak die niets om je geeft. Er zijn veel foute mannen op deze aarde.


Uiteindelijk voldoe jij niet meer aan het ideaalbeeld van je narcistische partner of is bij jou de maat vol. In dit artikel heb je de kennis en de tools gekregen om jezelf te beschermen tegen de narcistische persoon in je omgeving. Als je meer tips wilt om voor jezelf op te komen, lees dan dit artikel.


Hoewel je de houdbaarheidsdatum van je relatie misschien bijna verlopen is, kan je ook gewoon te maken hebben met een sleur. Als jouw partner dingen tegen je zegt op een ontzettend onbeschofte manier en ervan lijkt te genieten dat hij je kwetst , denk er dan over na of dit wel gezond is. Het lijkt subtiel maar het heeft grote gevolgen als je partner je onthoud van zaken die we nodig hebben zoals genegenhei seks, gel of het contact met vrienden en familie. Wat doe je als je partner twijfelt. Voel je je voortdurend uitgeput?


Als je partner je kwetst

Hij wil geen break, hij weet ook niet wat hij wel wil. Hoe lang moet ik op hem wachten. Je wordt dus gevangen in een web van manipulaties en onuitgesproken verwachtingen, en er wordt van je verwacht dat je voortdurend op hem gericht bent.


De kern is jou een schuldgevoel geven. Het is alsof narcisten met de bedrading in je hoofd bezig zijn. Je gaat alles vanuit hun perspectief bekijken, omdat je , als je dit niet doet, verwijten krijgt.


Zoals je leest komt er nogal wat bij kijken als je het wilt uitmaken zonder je partner te kwetsen. Ook al doe je nog zo je best om je partner geen pijn te doen, er is altijd sprake van emoties. De tips die je hebt gelezen kunnen je helpen om het minder pijnlijk te maken voor je partner.


Hoe je nu weet of je het moet uitmaken of niet? Je moet liefde tonen, zelfs als je hier geen zin in hebt. Daarom is het aanlokkelijk om je bijna als een kind te gedragen op momenten dat je partner je kwetst. Het zal niet altijd van een leien dakje gaan.


In dit soort situaties kan het zijn dat je minder liefde voor je partner voelt en dat je helemaal geen zin hebt om genegenheid te tonen. Leer de behoeftes van je partner beter kennen Het feit is dat een relatie niet werkt als je de behoeftes van je partner niet kent. Als je niet weet wat hij leuk vindt of niet, kun je niet voldoen aan zijn wensen. Ook moet je weten dat een relatie van twee kanten hoort te komen en dat je partner hetzelfde voor jou moet doen.


Wat zeker een belangrijke factor is, in het opzettelijk kwetsen van je geliefde, dat ze gerelateerd is aan de centrale rol, die de wederzijdse afhankelijkheid in de liefde speelt. Wederzijdse afhankelijkheid kan bestaan in ongepaste verhoudingen: je afhankelijkheid van de andere partner kan te groot of te weinig te zijn. Je rode deel, je gevoelens en kwetsbaarheden moet je kunnen handelen zodat je vanuit je groene, volwassen rol kunt praten met je partner. Je blauwe rol is een signaal dat je erg geraakt bent, het is een overlevingsreflex.


Als je partner je kwetst

Als je partner in zijn of haar blauwe overlevingsrol schiet is er wat aan de hand. Hoe kun je voorkomen dat je je partner kwetst ? Blijf je partner trouw, ook in je gedachten. Heb oog voor de gevoelens van je partner.


Als je merkt dat je hem of haar kwetst , wees dan bereid te veranderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts