maandag 3 augustus 2015

Omtrek en oppervlakte oefenen

Ik kan de oppervlakte en omtrek van een tuin berekenen. Tip: niet langs elke zijde staat een maat. Onbeperkt online sommen oefenen en beter worden in rekenen. Vanaf vandaag niet meer. Vind jij in deze video de roze.


Omtrek en oppervlakte oefenen

Oefenen met werkbladen. Klik op de blauwe printknop voor het printen van een werkblad plus bijbehorend antwoord-blad. Bij elke vraag kun je de oplossing stap voor stap bekijken. Hier onder zie je een voorbeeldsom. Imiteren en kopiëren van de ideeën en voorbeelden in deze video zonder toestemming van.


Bekijk het bord Oppervlakte oefenen van esthertempels op Pinterest. Rekenles omtrek en oppervlakte meten Zoek de verschillende plekken en objecten op het plein en meet de omtrek en oppervlakte. Kies voor centimeters of meters. Omtrek en oppervlakte Klik op het vraagteken dat voor het juiste antwoord staat.


Reken de sommen uit in je schrift, de antwoorden schrijf je op dit werkblad. Voor klassen, leerkrachten én directie. De oppervlakte is afhankelijk van de lengte en de breedte van de figuur.


Winterdeals van De Rolf groep. In deze theorie leggen we je meer uit over het berekenen van de omtrek en de oppervlakte van vierkanten en rechthoeken. Je legt als het ware een meetlint op de randen van een object.


Bij de omtrek tellen we de lengtes van de randen bij elkaar op. Online oefenen met het berekenen van de omtrek van een rechthoek waarbij de eenheden van de zijden verschillen Bij deze paragrafen horen de leerwerkboeken: Metrieke stelsel voor groep en 6. Je berekent eerst de oppervlakte van het huis, dan de oppervlakte van de garage en daarna tel je die twee oppervlaktes bij elkaar op. Klik hier om voor de cito te oefenen ! Bij cirkelvormige figuren kun je geen lengte en breedte aanwijzen om de omtrek en oppervlakte te bepalen. Je moet hiervoor dus op een andere manier te werk gaan dan bij rechthoekige figuren. Bij het berekenen van de omtrek en oppervlakte van een cirkel zijn de diameter, de straal en het getal pi belangrijk.


Bepaal de oppervlakte van een cirkel gegeven de straal, diameter of omtrek. Als je dit bericht ziet, betekent het dat we problemen ondervinden met het laden van externe bronnen voor Khan Academy. Cito oefenen met filmpjes en uitleg. In onderstaand figuur geven de pijlen de omtrek aan. Bereken de oppervlakte van de driehoeken en parallellogrammen hieronder.


Als je een cirkel gemaakt hebt met een passer, weet je de straal (de afstand tussen het middelpunt en de cirkellijn). Wetenschappers en samenstellers van rekensommen spreken vaker van de straal dan van de diameter. Probeer nu zelf de omtrek en oppervlakte van onderstaande driehoek uit te rekenen (onder Pythagoras staat nog een oefening waarbij je de oppervlakte van een driehoek moet berekenen).


Er zijn verschillende vlakken te zien. De maten zijn bij deze vlakken aangegeven. Nu is het aan jou de taak om uit te rekenen wat de omtrek is en wat de oppervlakte is.


Het ligt aan de vlakke figuur die je wilt berekenen. Voor rechthoeken heb je een andere berekening en voor de cirkels en voor de driehoeken. De omtrek bepaalt hoeveel je erom kunt neerzetten. Splits de lengtematen in hele meters, decimeters en centimeters. Bijvoorbeeld: m = m, dm, cm.


Download ook de andere werkbladen en oefen het rekenen met lengtematen, maar ook gewichtsmaten en inhoudsmaten. Het rekenen met maten kan soms lastig zijn, dus veelvuldig oefenen helpt je om dergelijke sommen toch goed op te lossen! Werk altijd netjes en overzichtelijk. Lezen: Let op, wordt de omtrek of de oppervlakte gevraagd?


Omtrek en oppervlakte oefenen

WeZooz presenteert je dé nieuwe manier van studeren die sneller, makkelijker en vooral ook veel toffer is! Wiskunde leren was nog nooit zo leuk! Om de oppervlakte van een cirkel te berekenen, moet je dus de diameter kennen, of de straal, die gelijk is aan de helft van de diameter van de cirkel, of de omtrek.


Indien je de omtrek van de cirkel kent, kan je de diameter berekenen via de formule voor de omtrek van een cirkel. Zowel groep als groep gaat oefenen met het ordenen en. Als u ook thuis aandacht wilt besteden aan de letter g, dan kunt u gebruik maken van.


In groep gaat je kind bovendien leren een planning te maken voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts