donderdag 12 november 2020

Zelf stucen

Met stucwerk zorg je voor een mooi afgewerkte muur. Zelf je muur stukadoren? Dat is ook voor de minder ervaren klusser prima te doen.


Zelf stucen

Stuccen begint met een goede voorbereiding en het juiste materiaal. In dit stappenplan van GAMMA zie je wat je nodig hebt en lees je hoe je zelf een muur vakkundig stuct. Gebruik voor een indicatie de onderstaande tabel.


In deze kluswijzer wordt uitgelegd hoe u zelf een muur of wand kunt stucen met een bijbehorende instructievideo. Iedereen kan stucen, maar u moet wel weten waar u tijdens het stukadoren op moet letten. Als in de wand veel oneffenheden zitten en die wilt u gaan behangen, betegelen of schilderen, is het aan te raden om de muur glad te maken voor. Het stucen van uw muren of plafonds, wat kost dat eigenlijk? De hoogte van de prijs heeft u zelf in de hand.


Zelf stucen

Wilt u zo goedkoop mogelijk stucen, dan is het een optie om zelf te stucen. Stucen is echter een zware klus die vraagt om veel inspanning, kennis en materialen. Nadat u de hierboven staande heeft gelezen en afgeron gaan we beginnen met stucen.


Lees deze handleiding zorgvuldig door. Maak het gips aan waarmee u de muur gaat stucen. U heeft keus uit verschillende gipsmortel. Zoals je hierboven kunt zien is het zelf stucen van muren helemaal geen eenvoudige klus en een fout zit in een klein hoekje. Of het resultaat valt tegen en ze laten het zo, of het resultaat valt tegen en er wordt alsnog een stukadoor ingeschakeld.


Misschien heeft u er wel eens over gedacht om zelf een muur of plafond te stucen. Maar stucen heeft een aantal grote nadelen en zelfs gevaren. Het is daarom verstandiger om een stucadoor in te huren om de klus voor u te klaren, dit bespaart u een hoop tij geld en.


De meeste doe-het-zelvers weten eigenlijk niet zo goed waaraan ze beginnen stukadoren ziet er namelijk makkelijk uit maar toch kan het flink tegenzitten wanneer je zelf aan de slag gaat. In deze tabel zie je de kosten van een stukadoor en de kosten voor het zelf stucen. Uiteraard heeft de stukadoor meer technieken waar hij gebruik van kan maken en kan hij het waarschijnlijk sneller, maar als je een beetje handig bent kan je proberen het zelf te doen. Een mooi afgewerkt plafond krijg je met strak stucwerk.


Deze klus begint met een goede voorbereiding en het juiste materiaal. Bekijk de video of volg onderstaande stappen voor het beste resultaat. Bij het aanbrengen komt er namelijk veel techniek kijken om de wandafwerking er goed uit te laten zien. Het zelf stucen is een vrij lastige klus. Tuurlijk kan iedereen het aanbrengen, maar uiteindelijk gaat het om de details om goed stucwerk te leveren.


Stucwerk is er vervolgens in verschillende soorten en heeft u niet de juiste. Een muur stucen of pleisteren is een lastige klus. Wanneer je dit zelf wilt doen moet je zeer waarschijnlijk nog wel even oefenen. Het is belangrijk dat je altijd zorgt dat de gipsmortel of pleister gelijkmatig verdeeld is.


Zelf stucen

Hier vind je advies over binnen- en buitenpleisterwerk, stucwerk en stukadoorsprofielen. Nu kunt u beginnen met het gips aan te brengen en de wand glad te stucen door zelf voorzichtig te stucen. Het aanbrengen van het gips doet u met een pleisterspaan. Onthoud de tijd dat u bent begonnen, want de gips moet per stap voldoende opstijven. Breng minimaal mm gips aan en verdeel dit over het gehele oppervlak.


Een plafond laten stucen is geen eenvoudige klus. Je kunt het als je erg handig bent wel zelf doen, maar het is niet zo makkelijk. Je werkt om te beginnen boven je hoofd en het is belangrijk dat je zo min mogelijk oneffenheden op het plafond maakt, want deze blijf je zien. Bij de workshop stucen , workshop stuken leert u over ondergronden, primers, stuc mortels en materialen.


U stukadoort een muur en maakt deze spiegelglad. Een stucadoor zorgt ook voor het afplakken van de vloer, en het afvoeren van het afval. Het is aan ieder persoonlijk om te kiezen voor een stucadoorsbedrijf of om zelf te stucen.


Productvergelijker (0) U kunt de eigenschappen en voordelen van maximaal producten vergelijken: Vergelijk Reset.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts